Prosty sposób na ciasto świąteczne

3 listopada 2013, dodał: Lucynda
Artykuł zewnętrzny

PIERNIK KĘTRZYŃSKI firmy „Majonezy” SPPH Kętrzyn to doskonale dobrana kompozycja składników najlepszej jakości. Odpowiednio skomponowany zestaw dodatków i aromatycznych przypraw nadaje piernikowi zapach i smak, który zaspokoi gusta najwybredniejszych nawet smakoszy.

 

PIERNIK KĘTRZYŃSKI to niezawodny i prosty w przygotowaniu wypiek. Po upieczeniu długo zachowuje świeżość, a wyglądem i smakiem niczym nie ustępuje tradycyjnemu domowemu piernikowi.

Podstawowy przepis można łatwo i dowolnie modyfikować według indywidualnych upodobań, urozmaicając całą gamą dodatków (bakalie, miód pszczeli). Upieczone zaś ciasto można przełożyć marmoladą, powidłami, kremem budyniowym, oblać polewą czekoladową, lub posypać wiórkami kokosowymi.

111

Czas przygotowania piernika (wg podstawowego przepisu): 20 minut.

Czas pieczenia: 45-60 minut.

 

Wartość odżywcza piernika po upieczeniu: 381 kcal/1 596 kJ na 100g.