Proste i smaczne ciasto z masłem orzechowym
Chciałam wykorzystać masło orzechowe z kawałkami czekolady Primavika, i zastosować je nie tylko do smarowania pieczywa. Wpadłam na pomysł, aby upiec ciasto. Wyszło naprawdę smaczne, pulchne – dodatkowo polałam je czekoladą, idealne na jesienny podwieczorek do herbaty!
Chciałam wykorzystać masło orzechowe z kawałkami czekolady Primavika, i zastosować je nie tylko do smarowania pieczywa. Wpadłam na pomysł, aby upiec ciasto. Wyszło naprawdę smaczne, pulchne – dodatkowo polałam je czekoladą, idealne na jesienny podwieczorek do herbaty!
składniki:
– niecała szklanka mąki pszennej
– 4 jaja
– paczka margaryny
– 3 łyżki masła orzechowego z kawałkami czekolady Primavika
– pół szklanki cukru
– łyżeczka proszku do pieczenia
na polewę: łyżka masła, pół tabliczki gorzkiej czekolady, dwie łyżki mleka, wiórki kokosowe do posypania
Jaja ubić z cukrem, dodać miękką margarynę lub masło, mąkę z proszkiem do pieczenia, masło orzechowe, całość porządnie zmiksować. Piec około 40 minut. Na koniec zrobić polewę z czekolady i polać ciasto.
smacznego!