Profesjonalna kuchnia Electrolux, w której odnajdzie się nawet amator
Profesjonalna kuchnia na miarę restauracyjnej, ale dostępna dla każdego? Oto wyzwanie, któremu mogą sprostać tylko urządzenia szwedzkiej marki Electrolux. Nowoczesne, innowacyjne, proste w obsłudze i utrzymane wedle piękna skandynawskiego wzornictwa. Piekarniki, płyty indukcyjne, okapy… wszystkie korzystają z intuicyjnych rozwiązań, które sprawiają, że nawet amator może gotować i piec niczym profesjonalny kucharz!
Twoja niezbędna pomoc w kuchni
Urządzenia firmy Electrolux posiadają wiele zalet, a jedną z nich jest na pewno możliwość powierzenia kuchennych obowiązków automatycznym programom dostępnym w tych sprzętach . W wielu przypadkach rola użytkownika może ograniczyć się jedynie do włączenie i ustawienia odpowiednich parametrów gotowania lub pieczenia. Czy to naprawdę jest możliwe?
Wybierając piekarnik lub płytę indukcyjną z termosondą, możemy zapomnieć o ciągłym wyciąganiu blachy z komory albo o częstym próbowaniu gotującego się dania. Umieszczenie miernika pozwala na bieżąco kontrolować proces obróbki cieplnej. Sensor zasygnalizuje gotowość do podania a w przypadku piekarnika – termosonda wyłączy go automatycznie.
Zapomnij o książkach kucharskich
Profesjonalny kucharz potrafi doskonale przygotować więcej niż jedno danie. Ty też możesz! Firma Electrolux korzysta z nowoczesnych rozwiązań, takich jak intuicyjne menu piekarników lub płyt indukcyjnych, które składa się z gotowej bazy przepisów. Pozwala to na przygotowanie naprawdę wielu, zróżnicowanych potraw. Prosto, łatwo i zawsze pod ręką.
W podobny sposób działa aplikacja MyElectroluxKitchen, która nie tylko posiada bazę przepisów dostępną dla użytkowników sprzętów szwedzkiej marki Electrolux, ale potrafi także połączyć się za pomocą Wi-Fi z niektórymi modelami. Piekarnik parowy CookView™ jest tego najlepszym przykładem. Dzięki zdalnej obsłudze można monitorować pracę urządzenia za pomocą zainstalowanej w uchwycie kamery.
Przygotuj danie godne restauracyjnego menu
Gotowanie sous-vide to dla wielu osób nowość. Jednak w ten właśnie sposób przygotowuje się dania w restauracjach wyróżnionych gwiazdką Michelin. Firma Electrolux od lat współpracuje z najlepszymi kucharzami, dzięki czemu może tworzyć sprzęty dopasowane do potrzeb każdego, opierające się na wieloletnim doświadczeniu pracy profesjonalistów.
W przypadku gotowania sous-vide, potrzebne składniki umieszcza się w woreczku zamykanym próżniowo. Tylko dzięki próżni i stałej, niskiej temperaturze gotowania można uzyskać tak wyjątkowy smak oraz danie pełne niezbędnych dla naszego zdrowia odżywczych składników. Niska temperatura oraz próżnia odcinająca dostęp do powietrza z zewnątrz – wszystko to wpływa na końcowy efekt i charakterystyczny, apetyczny zapach.
Funkcja sous-vide dostępna jest zarówno w piekarnikach, jak i w przypadku płyt indukcyjnych. Danie smakuje perfekcyjnie, ponieważ urządzenia potrafią dobrać odpowiednią, niską temperaturę i dopasować ją do wyznaczonego czasu. A rola użytkownika? Relaks i odpoczynek!
Poznaj jedyny w swoim rodzaju termoobieg
Nierówno upieczone danie? Zdarza się najlepszym, ale na pewno nie użytkownikom piekarników SurroundCook. Doskonały kucharz wie, jak równomiernie piec potrawę, ale Twój piekarnik również może to wiedzieć. Gorące powietrze stale krąży w komorze piekarnika, dlatego w takich warunkach wystarczy wybrać temperaturę niższą o 20% niż przy pieczeniu bez termoobiegu. Oszczędzamy jednakowo czas, ale także energię elektryczną.
Zastosowanie termoobiegu polega na skróceniu czasu i obniżeniu temperatury pieczenia, ale jednocześnie wciąż posiadamy gwarancję, że nasza potrawa będzie wyśmienita i równomiernie przygotowana. A Ty zachwycisz nią wszystkich domowników oraz gości!