Produkty kokosowe do pielęgnacji ciała

17 stycznia 2014, dodał: mekam.pl
Artykuł zewnętrzny

file1389956604

 

aa

BIO Olej Palmowy:
Owoc z czerwonej palmy to prawdziwa studnia bogactwa naturalnego karotenu – prowitaminy A, witaminy E, oraz Koenzym Q 10 .
Owoc z czerwonej palmy zawiera 10 razy więcej karotenu od marchewki, oraz 30 razy więcej od pomidora.
Witamina E opóźnia procesy stażenia się, Koenzym Q 10 poprawa pracy serca, mózgu i wątroby.
Prowitamina A chroni i odżywia naszą skórę i oczy.
Olej kokosowy: tajemnica zdrowia i szczupłej sylwetki.
Zdrowe naturalne tłuszcze są tak samo ważne w naszej diecie jak warzywa i owoce.
Swe niezwykłe właściwości zawdzięcza on specyficznemu połączeniu kwasów tłuszczowych z innymi wartościowymi składnikami, takimi jak witaminy z grupy B1, B2, B3, B6, C, E, kwas foliowy, potas, wapń, magnez, żelazo, fosfor i cynk.
Medyczny przełom.
W zwalczaniu chorób powodujących degenerację mózgu i systemu nerwowego (parkinson,alzheimer,demencja itp.) szykuje się zwrot. 
Dotychczas możliwe było jedynie ograniczone hamowanie postępu  procesów chorobowych;  nowy środek rokuje szansę na skokowe polepszenie stanu pacjentów,a nawet cofnięcie patologicznych zmian.
FDA, znana ze swej rygorystyczności amerykańska agencja federalna dopuszczająca leki do produkcji i obrotu,zaaprobowała wiosną specyfik axona opracowany przez firmę z Kolorado.  Jego głównym składnikiem jest tłuszcz nasycony,który w wątrobie rozkładany jest na  substancje zwane ketonami.Ich działaniem interesują się od  jakiegoś czasu (bez rozgłosu) naukowcy pracujący w ośrodkach badawczych sił zbrojnych USA. A to dlatego,że pozwalają  żołnierzom klarowniej myśleć i lepiej walczyć. Ale również niwelują zniszczenia spowodowane chorobami Alzheimera i Parkinsona.Amerykańska prasa przedstawia działalność lekarki Mary Newport z Florydy,której mąż wkrótce po 50 zapadł na alzheimera i  jego możliwości umysłowe ulegały drastycznemu ograniczeniu.Żeby uniknąć czekania na produkcję axony Mary – po przeanalizowaniu dostępnej literatury naukowej – nabyła olej kokosowy,który zawiera tłuszcze nasycone przerabiane w wątrobie na ketony.Rezultaty kuracji,jakiej poddała męża (8 łyżeczek oleju z jogurtem dziennie),były niewiarygodne.Po krótkim czasie objawy choroby cofnęły się prawie zupełnie: „Mąż mówi,że czuje się jakby ktoś zaświecił mu w głowie żarówkę.Jest umysłowo aktywny,śmieje się, żartuje.Jest  taki,  jak dawniej”. 
Kiedy dr Newport opublikowała wyniki  swych  eksperymentów w  internecie, wkrótce pojawiły się doniesienia o podobnych rezultatach.Największe wrażenie robi przypadek Mary Hurst,  83-letniej kobiety z Connecticut, w schyłkowym stadium degeneracji mózgu: nieruchoma, niekomunikatywna, „jak warzywo” – stwierdzała rodzina. Po kuracji olejem kokosowym zmieszanym z olejem  MCT  używanym przez  kulturystów  chora  zaczęła chodzić, rozmawiać, sama się ubierała i jadła.
Dr Richard Veech,specjalista od metabolizmu w National  Institute of Health, pracuje  –  na  zlecenie Departamentu Obrony – nad pozyskiwaniem ketonów metodą laboratoryjną; uzyskał je w stężeniu dwudziestokrotnie większym niż występujące w oleju kokosowym. 
CS
źródło „Mity i fakty” sierpień 2008
 
Olej kokosowy to prawdziwa studnia bogactwa kwasów tłuszczowych: Laurin, Capron,Caprin, Capryl, Myristin, Palmitin, Stearin, Linol.
Kwas Laurynowy (Laurin) około 50% zawiera olej kokosowy, który w podobnych proporcjach znajduje sięw mleku matki – ochrona przed infekcjami, wzmacnia system odpornościowy.
Polecamy dla ludzi otyłych: 0 cukru, 0 cholesterolu

Owoc z czerwonej palmy zawiera 10 razy więcej karotenu od marchewki, oraz 30 razy więcej od pomidora.

Witamina E opóźnia procesy stażenia się, Koenzym Q 10 poprawa pracy serca, mózgu i wątroby.

Prowitamina A chroni i odżywia naszą skórę i oczy.



Zdrowe naturalne tłuszcze są tak samo ważne w naszej diecie jak warzywa i owoce.

Swe niezwykłe właściwości zawdzięcza on specyficznemu połączeniu kwasów tłuszczowych z innymi wartościowymi składnikami, takimi jak witaminy z grupy B1, B2, B3, B6, C, E, kwas foliowy, potas, wapń, magnez, żelazo, fosfor i cynk.

Medyczny przełom.

W zwalczaniu chorób powodujących degenerację mózgu i systemu nerwowego (parkinson,alzheimer,demencja itp.) szykuje się zwrot.

Dotychczas możliwe było jedynie ograniczone hamowanie postępu  procesów chorobowych;  nowy środek rokuje szansę na skokowe polepszenie stanu pacjentów,a nawet cofnięcie patologicznych zmian.

FDA, znana ze swej rygorystyczności amerykańska agencja federalna dopuszczająca leki do produkcji i obrotu,zaaprobowała wiosną specyfik axona opracowany przez firmę z Kolorado.  Jego głównym składnikiem jest tłuszcz nasycony,który w wątrobie rozkładany jest na  substancje zwane ketonami.Ich działaniem interesują się od  jakiegoś czasu (bez rozgłosu) naukowcy pracujący w ośrodkach badawczych sił zbrojnych USA. A to dlatego,że pozwalają  żołnierzom klarowniej myśleć i lepiej walczyć. Ale również niwelują zniszczenia spowodowane chorobami Alzheimera i Parkinsona.Amerykańska prasa przedstawia działalność lekarki Mary Newport z Florydy,której mąż wkrótce po 50 zapadł na alzheimera i  jego możliwości umysłowe ulegały drastycznemu ograniczeniu.Żeby uniknąć czekania na produkcję axony Mary – po przeanalizowaniu dostępnej literatury naukowej – nabyła olej kokosowy,który zawiera tłuszcze nasycone przerabiane w wątrobie na ketony.Rezultaty kuracji,jakiej poddała męża (8 łyżeczek oleju z jogurtem dziennie),były niewiarygodne.Po krótkim czasie objawy choroby cofnęły się prawie zupełnie: „Mąż mówi,że czuje się jakby ktoś zaświecił mu w głowie żarówkę.Jest umysłowo aktywny,śmieje się, żartuje.Jest  taki,  jak dawniej”.

Kiedy dr Newport opublikowała wyniki  swych  eksperymentów w  internecie, wkrótce pojawiły się doniesienia o podobnych rezultatach.Największe wrażenie robi przypadek Mary Hurst,  83-letniej kobiety z Connecticut, w schyłkowym stadium degeneracji mózgu: nieruchoma, niekomunikatywna, „jak warzywo” – stwierdzała rodzina. Po kuracji olejem kokosowym zmieszanym z olejem  MCT  używanym przez  kulturystów  chora  zaczęła chodzić, rozmawiać, sama się ubierała i jadła.

Dr Richard Veech,specjalista od metabolizmu w National  Institute of Health, pracuje  –  na  zlecenie Departamentu Obrony – nad pozyskiwaniem ketonów metodą laboratoryjną; uzyskał je w stężeniu dwudziestokrotnie większym niż występujące w oleju kokosowym.

źródło „Mity i fakty” sierpień 2008

Olej kokosowy to prawdziwa studnia bogactwa kwasów tłuszczowych: Laurin, Capron,Caprin, Capryl, Myristin, Palmitin, Stearin, Linol.

Kwas Laurynowy (Laurin) około 50% zawiera olej kokosowy, który w podobnych proporcjach znajduje sięw mleku matki – ochrona przed infekcjami, wzmacnia system odpornościowy.

Polecamy dla ludzi otyłych: 0 cukru, 0 cholesterolu

 

 






Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz