Pomidory w puszce Primerosa od Dawtony – opinia blogerki
Muszę przy okazji napisać – tzn.nie muszę , bo nikt mi nie kazał – ale chcę napisać o działalności Poczty Polskiej.
Jednego dnia przed godziną 11 miałam telefon w sprawie w/w pomidorków, a drugiego dnia przed godziną 11 pomidorki były w moim posiadaniu… Brawo Poczta Polska – takiej ekspresowej przesyłki jeszcze nie miałam.
A teraz pora na pomidorki: jedną puszkę wykorzystałam do zupki. Zupę pomidorową zawsze gotowałam z dodatkiem koncentratu pomidorowego, a tym razem użyłam pomidorków z puszki, fasolki z puszki i makaronu Bela. Zupka wyszła pyszna, bardzo syta – tylko zdjęcia niezbyt idealne.
Składniki:puszka pomidorów Dawtona
1 puszka białej fasoli [ miałam fasolkę 3 kolory]
2 ząbki czosnku
cebula
1 łyżka oleju
1 l bulionu
10 dkg makaronu Bela
sól, pieprz
Cebulę i czosnek posiekać.Pomidory osączyć, zdjąć skórkę,pokroić w kawałki[ zalewę zachować]. Fasolkę odsączyć z zalewy. W garnku o grubym dnie rozgrzać oliwę, dodać cebulę i smażyć do zarumienienia. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę i smażyć jeszcze minutę. Dodać pomidory i zalewę z pomidorów, fasolkę,zalać bulionem i gotować ok. 5-10 minut. Dodać makaron i gotować ok. 10 minut.Doprawić do smaku.


Pomidory dzięki delikatnemu smakowi zyskały rzeszę zwolenników. Smak dojrzałych pomidorów Primerosa przenosi wprost do Włoch, do nadmorskiej tawerny, gdzie można skosztować najlepszych potraw kuchni śródziemnomorskiej.
Testowała:
Bożena – Pracująca żona i matka dwóch córek, uwielbiająca piec ciasta..
Prowadzi bloga: http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/