Poczuj miętę..

Avatar photo
15 czerwca 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Na zewnątrz słoneczne lato, a Tobie brakuje energii? Masz ochotę na kawę, ale myśl o gorącym napoju odbiera Ci wszelką chęć na sprawienie sobie małej, kawowej przyjemności?
Pochodzi z Etiopii, a w Europie pojawiła się około XVI wieku. Dziś trudno wyobrazić sobie początek dnia bez świeżo zaparzonej, gorącej kawy. Dynamizuje, aktywizuje, daje poczucie siły. Kawa, odwieczny twórca do

brego nastroju, to jeden z najczęściej pitych napojów na świecie, a ile kultur, tyle sposobów jej przyrządzania. Z mlekiem, śmietanką, alkoholem czy z sokiem z cytryny – choć możliwości są nieograniczone, najczęściej z braku czasu i pomysłu wybieramy dobrze znany, wypróbowany smak czarnej, parzonej kawy. Gdy jednak za oknem żar leje się z nieba, u niektórych ochota na tradycyjnie przyrządzony, gorący napój topnieje z prędkością kostki lodu pozostawionej na słońcu. Wysokie temperatury nie sprzyjają ciężkim aromatom, dlatego poszukiwaczom nieznanych smaków w dobrze znanym świecie kawy proponujemy dwa nowe oblicza czarnego napoju bogów – Kawę miętową oraz Kawę miętowo-czekoladową (Czas na Herbatę). Powstałe na bazie ziaren ekskluzywnej Arabiki Excelso, na pewno dodadzą każdemu sił i energii na resztę dnia dzięki pobudzającej wszystkie zmysły mięcie, która nie od dziś ożywia umysł i orzeźwia ciało. Mięta wzmacnia koncentrację i pozwala zapomnieć o rozkojarzeniu, a w połączeniu z kawą i czekoladą tworzy niezwykłą kompozycję trzech, połączonych w jedność smaków, o których trudno zapomnieć. Kawy miętowa i miętowo-czekoladowa to także bardzo dobra baza dla orzeźwiającej kawy mrożonej – wystarczy odrobina wody, trochę zimnego mleka i kilka kostek lodu, aby otrzymać porcję energii na cały, gorący dzień. Możemy dodać do niej także gałkę lodów (np. śmietankowych) lub porcję bitej śmietany – tak przyrządzona kawa, w połączeniu z delikatną nutą czekolady, gwarantuje doskonały nastrój zarówno podczas kawowego poranka, jak i popołudniowego relaksu, bo któż z nas nie lubi sprawiać sobie drobnych przyjemności…

www.herbata.net



FORUM - bieżące dyskusje

jaką wodę pić?
Nie lubisz smaku samej wody? Miałam tak kiedyś, a potem jakoś się przyzwyczaiłam.
Ogólnie o zdrowiu
Witaminka D musi być, do tego B12 i jak czuję się gorzej,...
Problem z włosami
No właśnie, słusznie zauważyłaś Iwonko, że to skład powinien decydować o wyborze suplementu. Zazwyczaj...
Na Jesienne smutki jakie zapachy?
O zapachu prania? :D Brzmi ciekawie. Zawsze lubiłam tę świeżość, jak ktoś w pobliżu...

Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.