DO CZEGO UŻYWAĆ
A póżniej wiadomo,smażenie na rozgrzanym oleju z obydwu stron do uzyskania koloru – ja lubię takie mocno zarumienione .
I jeszcze tak dla przypomnienia – JAK UŻYTKOWAĆ ? / więcej do przeczytania TUTAJ / :)
- Smażenie tylko raz – dzięki wysokiej stabilności, na oleju rzepakowym smaży się świetnie i może on być podgrzewany do bardzo wysokich temperatur, nie tracąc, jak inne tłuszcze, swoich korzystnych właściwości. Nigdy jednak nie smaż na jednej porcji oleju kilka razy. Nie zlewaj przestudzonego oleju na później, jeśli chcesz, żeby Twoje potrawy były zdrowe;
- Dbasz o linię? – odsączaj – potrawy smażone czy pieczone z użyciem oleju rzepakowego mogą mieć aż o 5 do 10% mniej kalorii niż przygotowane z użyciem innych tłuszczów. Rzepakowy najłatwiej się odsącza, tak więc jeśli zależy Ci na jak najniższej kaloryczności posiłków, miej pod ręką ręczniki papierowe lub pergamin.
Teraz pozostaje już tylko delektować się smakiem .Osobiście lubię z dodatkiem śmietany ,lub odrobiną cukru,tak na słodko a córeczka zjada same,bez dodatków .
Tutaj akurat nie wykorzystałam shakera ,lecz był przydatny do przyrządzania sałatek np takiej, gdzie jest potrzeba połączenia w całość kilku składników aby dobrze się wymieszały :) Jeszcze nie raz posłuży mi w tym celu .
Lubicie placki ziemniaczane i z czym je chętnie zjadacie ? :)
Testowała:
Bożena – Uwielbiam poznawanie wszelakich dla mnie nowości oraz dzielić się zdobytą wiedzą na ich temat z innymi .Blog mój ma charakter kosmetyczny,aczkolwiek kulinaria również się tam pojawiają :)
Prowadzi bloga: http://milusinka12.blogspot.com/