Karczek z grilla w marynacie alkoholowej Pijana krówka

31 stycznia 2012,
dodał: muchowa
Artykuł zewnętrzny

1 kg karkówki

3 cebule

3 łyżki ostrej musztardy

1 piwo

kieliszek wódki

sól, pieprz

Karkówkę przygotować najlepiej dobe przed pieczeniem, żeby dobrze „przeszła”.

Karkówkę rozbić i naciąć brzegi, przyprawić solą i pieprzem i posmarować musztardą.  Cebulę pokroić na wiórki.

Przekładać na zmianę karkówkę z cebulą – każdą warstwę polewać wódką i SPIENIONYM piwem. Do wykończenia składników.

Dokładnie przykryć i odstawić.

Piec na dobrze rozgrzanym grillu.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....