Petit Beurre kakaowe Jutrzenka – podstawą jesiennych wypieków
Petit Beurre kakaowe Jutrzenki to pierwsze na rynku ciastka kakaowe, dedykowane wypiekom i deserom. Urozmaicą tradycyjne przepisy oraz zainspirują do słodkich eksperymentów. Doskonale podkreślą smak sezonowych owoców: jabłek, gruszek, moreli czy śliwek. Sprawdzą się jako spody wypieków – można nimi zastąpić tradycyjne kruche ciasto. Nie rozmiękają pod wpływem kremów ani nie kruszą się podczas przycinania do rozmiaru formy.
Tradycyjna receptura, opracowana w oparciu o ponad pięćdziesięcioletnie doświadczenie firmy w produkcji herbatników typu Petit Beurre, to gwarancja kulinarnego sukcesu. Jutrzenka poleca wykorzystanie Petit Beurre kakaowych do jesiennych deserów, np. lekkiej pianki z jabłkami, wzbogaconej nutą cynamonu i owocowymi galaretkami.
Czy wiesz, że…
Jabłko, śliwka i gruszka to najbardziej lubiane i popularne jesienne owoce w Polsce. Jabłko powinno być polskim owocem narodowym. W naszym kraju zbiera się bowiem około 2 milionów ton jabłek rocznie. Śliwka cieszy się wśród Polaków tak dużą popularnością, że doczekała się nawet swojego święta. Natomiast gruszka gości na polskich stołach już od średniowiecza.