Petit Beurre kakaowe Jutrzenka – podstawą jesiennych wypieków

6 listopada 2012, dodał: KMC PR
Artykuł zewnętrzny

Domowe, pachnące jabłkami i cynamonem ciasto to pyszny sposób na ukoronowanie złotej polskiej jesieni. Do owoców, charakterystycznych dla tej pory roku idealnie pasują herbatniki Petit Beurre kakaowe Jutrzenki.

Petit Beurre kakaowe Jutrzenki to pierwsze na rynku ciastka kakaowe, dedykowane wypiekom i deserom. Urozmaicą tradycyjne przepisy oraz zainspirują do słodkich eksperymentów. Doskonale podkreślą smak sezonowych owoców: jabłek, gruszek, moreli czy śliwek. Sprawdzą się jako spody wypieków – można nimi zastąpić tradycyjne kruche ciasto. Nie rozmiękają pod wpływem kremów ani nie kruszą się podczas przycinania do rozmiaru formy.

Tradycyjna receptura, opracowana w oparciu o ponad pięćdziesięcioletnie doświadczenie firmy w produkcji herbatników typu Petit Beurre, to gwarancja kulinarnego sukcesu. Jutrzenka poleca wykorzystanie Petit Beurre kakaowych do jesiennych deserów, np. lekkiej pianki z jabłkami, wzbogaconej nutą cynamonu i owocowymi galaretkami.

Czy wiesz, że…

Jabłko, śliwka i gruszka to najbardziej lubiane i popularne jesienne owoce w Polsce. Jabłko powinno być polskim owocem narodowym. W naszym kraju zbiera się bowiem około 2 milionów ton jabłek rocznie. Śliwka cieszy się wśród Polaków tak dużą popularnością, że doczekała się nawet swojego święta. Natomiast gruszka gości na polskich stołach już od średniowiecza.