Pesto z natki pietruszki – przepis | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Pesto z natki pietruszki – przepis

28 lutego 2011, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares

Klasyczne pesto z bazylii można zastąpić równie pysznym pesto w polskiej wersji z natki pietruszki. Oto co będziesz potrzebowała do jego wykonania:

– pęczek natki pietruszki (wybierz dość okazały)
– ząbek czosnku polskiego
– 4 łyżki oliwy z oliwek
– 4 orzechy włoskie lub laskowe, ziarna słonecznika, pestki dyni, orzechy nerkowca (lub piniowe)
– sól, pieprz
– parmezan (mały kawałek)

Natkę pietruszki należy drobniutko posiekać (najlepiej przygotowywać pesto w kamionkowym moździerzu), ewentualnie zmiksować blenderem, dodać czosnek, starty ser, podprażone na suchej patelni wybrane orzeszki, dolać oliwę, ponownie ucierać lub zmiksować, doprawić do smaku.

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Co na ściany do salonu?
Moim zdaniem sprawdzą się panele na ścianę. W nowoczesnych wnętrzach świetnie sprawdzą...
Najtrudniejsze kierunki studiów
Moim zdaniem to przyszły student powinien wiedzieć i decydować jakie są jego zainteresowania...
opadająca powieka
Jednym z naturalnych sposobów na zlikwidowanie problemu opadającej powieki są okłady na opadające powieki....
moda męska
Wiosna 2024 to świetny moment na powrót do stylu retro. Płaszcze męskie i cieplejsze...