Pasztet – sekrety

25 marca 2010,
dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

Oto kilka sekretów smacznego pasztetu:

Najlepszy pasztet uzyskamy łącząc kilka gatunków mięsa (wołowinę, indyka, wieprzowinę, cielęcinę, wieprzowinę, królika).
Niezbędnym dodatkiem jest wątróbka, którą wcześniej moczymy krótko w mleku, osuszamy i lekko podsmażamy z mięsem.
Pasztet powinien być aromatyczny, dlatego do garnka wrzucamy włoszczyznę, czosnek, liść laurowy, ziele angielskie, jałowiec, goździki, kilka suszonych grzybów.
Wyrabiając trzykrotnie przemielone mięsa, dodajemy gałkę muszkatołową, imbir, pieprz, a do pasztetów drobiowych i cielęcych otartą skórkę z cytryny.
Ciężkie pasztety robi się bez bułki i z małą ilością jajek, do lżejszych dodajemy bułkę, marchew, cebulę i pianę z białek ubitą z solą.



FORUM - bieżące dyskusje

Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Na włosy świetnie działają wszelkie wcierki trychologiczne np peeling kwasowy i inne specyfiki...
Nadkwasota
Czy ktoś skutecznie wyleczył nadkwasotę dzięki diecie lub naturalnym metodom: zioła, suplementy itp?...
Co sądzicie o liposukcji.
Liposukcja jest dość inwazyjnym zabiegiem, związanym z koniecznością miejscowego znieczulenia. Problemem są jednak częste...
Powiekszenie biustu
W Pure Clinic w Lublinie wykonywane jest powiększanie piersi z użyciem przeszczepu tłuszczu. Jestem...