Pasztet – sekrety

25 marca 2010,
dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

Oto kilka sekretów smacznego pasztetu:

Najlepszy pasztet uzyskamy łącząc kilka gatunków mięsa (wołowinę, indyka, wieprzowinę, cielęcinę, wieprzowinę, królika).
Niezbędnym dodatkiem jest wątróbka, którą wcześniej moczymy krótko w mleku, osuszamy i lekko podsmażamy z mięsem.
Pasztet powinien być aromatyczny, dlatego do garnka wrzucamy włoszczyznę, czosnek, liść laurowy, ziele angielskie, jałowiec, goździki, kilka suszonych grzybów.
Wyrabiając trzykrotnie przemielone mięsa, dodajemy gałkę muszkatołową, imbir, pieprz, a do pasztetów drobiowych i cielęcych otartą skórkę z cytryny.
Ciężkie pasztety robi się bez bułki i z małą ilością jajek, do lżejszych dodajemy bułkę, marchew, cebulę i pianę z białek ubitą z solą.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....