Parówkowe inspiracje

30 listopada 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Kiedy jesteśmy głodni marzymy o szybkich i prostych potrawach. O daniu, które możemy przygotować w kilka minut. Doskonałą propozycją są parówki. Ciepłe, soczyste z obowiązkową kromką chleba z masłem i pokrojonym pomidorem.

Nowe parówki z cielęciną Viando o udoskonalonej recepturze zostały przygotowane z najwyższej jakości mięsa. Parówki z cielęciną „Viando” to produkt wykonany ze starannie wyselekcjonowanych gatunków mięsa wieprzowego z dodatkiem delikatnej cielęciny najwyższej jakości.

Parówki możemy podawać na wiele sposobów. Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Parówki najczęściej jemy z musztardą, ketchupem i pieczywem. A to zaledwie minimum kulinarnych możliwości tego popularnego produktu. Można z nich zrobić zarówno wykwintne danie dla gości, jak i szybkie danie „studenckie” oraz podać je w formie grzybków z pomidorkami, jako zimną przekąskę.

Dla dzieci najlepsze są parówki z mięsem cielęcym. Dzieci je wprost uwielbiają. Nie mają problemów z pogryzieniem parówki, często traktują ją jako pierwszą przekąskę „do ręki” po szkole.

Rozwiązanie idealne

Dzięki parówkom z cielęciną „Viando” nie zaskoczy Cię już rankiem nagły głód,  możesz zapomnieć o braku pomysłu na szybki obiad czy kulinarnej bezsilności podczas niezapowiedzianej wizyty gości.  Parówki z cielęciną „Viando” to danie, które każdy amator kuchni przygotuje w 5 minut. Doskonały smak i aromat  produktów zachęca do kulinarnych eksperymentów, sprawiając, że kuchenne zmagania stają się łatwe i przyjemne.

Parówki w cieście francuskim

Składniki:

1 opakowanie ciasta francuskiego, 6 parówek cielęcych Viando, 6 łyżek keczupu, 2 łyżki octu z białego wina, 1 łyżka brązowego cukru, 1 pomidor, 1 łyżka posiekanej bazylii.

Sposób przygotowania:

Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto francuskie rozwiń i potnij na paski o szerokości około 1 cm. Każdą parówkę pokrój na 4 części i owiń paskiem ciasta. Ułóż na blasze końcem ciasta na dół. Wstaw do piekarnika i piecz około 20 minut, aż ciasto będzie złote. Keczup wymieszaj z octem i cukrem, dodaj pokrojony w kostkę obrany pomidor i bazylię. Przełóż parówki na talerz, dip podaj osobno

Cena:
Parówki z cielęciną „Viando” :  19,99 zł za kilogram

Zapraszamy na stronę internetową: www.viando.pl



FORUM - bieżące dyskusje

Jak przedłużyć i zagęścić rzęsy w d…
W dzisiejszych czasach, gdy mamy na wyciągnięcie ręki wiele zabiegów upiększających i kosmetyków, warto...
Czego nie jeść przy delikatnym żołą…
Ostre potrawy i przyprawy podrażniają wyściółkę żołądka. Jeśli jeszcze nie mamy z nim problemów,...
Trening na prawidłowy oddech w czas…
Znajdź miejsce, w którym przez chwilę nikt nie będzie Ci przeszkadzał. Najlepiej gdy...
Jak urządzić łazienkę dla osoby sta…
Mieliśmy taki problem przy remocie u babci. Przede wszystkim trzeba było zapewnić tam wygodę...