Serii Premium Mediterana
Firma ROLNIK prezentuje konsumentom trzy papryki marynowane serii Premium: Paprykę czereśniową z tuńczykiem i kaparami, paprykę czereśniową z serem i pepperoni oraz paprykę zieloną z serem i peperroni. Papryczki czereśniowe charakteryzują się ostrym smakiem oraz wyrazistym aromatem. W produktach firmy Rolnik wyjątkowa ostrość maleńkiego warzywa równoważona jest łagodniejszym smakiem tuńczyka lub sera feta. Papryki są doprawione specjalną mieszanką ziół i przypraw, delikatnie opływają w zalewie winno – olejowej. Świetnie smakują jako składnik sałatek, do grilla i przystawek (na zaostrzenie apetytu). Dostępne w charakterystycznym szcześciokątnym słoiczku sygnowanym marką Rolnik.
Katalog produktów:
Papryka czereśniowa z tuńczykiem i kaparami– okrągłe papryki czereśniowe nadziewane rozdrobnionym i doprawionym ziołami tuńczykiem. Delikatne mięso tuńczyka łagodzi pikantny smak papryki oraz sprawia, że staje się ona wyszukanym przysmakiem. Idealne jako samodzielna przekąska oraz jako dodatek do potraw mięsnych, serów oraz potraw mącznych – węgierskich klusek, naleśników na ostro.
Papryka czereśniowa z serem i peperroni – papryki czereśniowe wypełnione serem feta z dodatkiem peperoni. Subtelny smak sera komponuje się z intensywnym aromatem papryki czereśniowej. Najlepiej smakuje jako dodatek do mięs: wołowego, wieprzowego, dziczyzny i baraniny. Znakomicie wzbogaci deskę serów.
Papryka zielona z serem i peperroni– papryka zielona z serem. Papryka dostępna w delikatnej winno-olejowej zalewie. Delikatny mariaż oliwy z oliwek ze specjalną mieszanką ziół i przypraw sprawia, że papryka jest idealna jako przystawka, a także jako składnik sałatek warzywno. Doskonale pasuje również do pieczonej ryby.
Pikantnie – po węgiersku
Węgrzy rozsmakowują się w pikantnej papryce czereśniowej. A warto wiedzieć, że są oni prawdziwymi znawcami papryki – w kuchni węgierskiej używa się ponad 1000 rodzajów tego warzywa. Tajemnica wyrazistego aromatu węgierskich dań tkwi w jednej z jej najostrzejszych odmian – papryce czereśniowej.
Kuchnia węgierska jest bardzo podobna do polskiej, różni się jednak bardziej pikantnym sposobem przyprawiania. Tu główną rolę gra papryka. Węgier nie zastąpi jej żadną inną przyprawą, a jej aromat nierzadko decyduje o smaku całej potrawy. Takie narodowe specjały jak słynny gulasz – porkölt,, halaszl – zupa rybna z ryb słodkowodnych, czy paprykarz bazują na tej intensywnej przyprawie. Węgier do tych ostrych dań popija znakomite węgierskie wina: Tokaja, Kadarkę czy Egri bikaver.
Cena:
Papryka czereśniowa z serem (280 gram): 10 zł
Papryka zielona z serem (280 gram): 11 zł
Papryka czereśniowa z tuńczykiem (270 gram): 12 zł
Więcej informacji na www.rolnik.pl
Papryki dostępne na terenie całego kraju w handlu nowoczesnym, jak i tradycyjnym na terenie całego kraju.