ostrzenie noży

5 marca 2010,
dodał: Justyna
Artykuł zewnętrzny

– Przed ostrzeniem należy włożyć kamień do wody na 15 min, tak aby całkowicie nasiąknął.

– Podczas ostrzenia należy zachować stały kąt, pod którym przesuwamy klingę, dla noży kuchennych jest to 10-20 stopni.

– Po naostrzeniu, gdy nóż jest już wystarczająco ostry myjemy go w letniej wodzie i wycieramy do sucha.

file1267782305



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....