ostrzenie noży

5 marca 2010, dodał: Justyna
Artykuł zewnętrzny

– Przed ostrzeniem należy włożyć kamień do wody na 15 min, tak aby całkowicie nasiąknął.

– Podczas ostrzenia należy zachować stały kąt, pod którym przesuwamy klingę, dla noży kuchennych jest to 10-20 stopni.

– Po naostrzeniu, gdy nóż jest już wystarczająco ostry myjemy go w letniej wodzie i wycieramy do sucha.

file1267782305



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...