ostrzenie noży

5 marca 2010,
dodał: Justyna
Artykuł zewnętrzny

– Przed ostrzeniem należy włożyć kamień do wody na 15 min, tak aby całkowicie nasiąknął.

– Podczas ostrzenia należy zachować stały kąt, pod którym przesuwamy klingę, dla noży kuchennych jest to 10-20 stopni.

– Po naostrzeniu, gdy nóż jest już wystarczająco ostry myjemy go w letniej wodzie i wycieramy do sucha.

file1267782305



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....