ostrzenie noży

5 marca 2010, dodał: Justyna
Artykuł zewnętrzny

– Przed ostrzeniem należy włożyć kamień do wody na 15 min, tak aby całkowicie nasiąknął.

– Podczas ostrzenia należy zachować stały kąt, pod którym przesuwamy klingę, dla noży kuchennych jest to 10-20 stopni.

– Po naostrzeniu, gdy nóż jest już wystarczająco ostry myjemy go w letniej wodzie i wycieramy do sucha.

file1267782305



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...