Orzeźwiające herbaty na lato

26 lipca 2012, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Letnie orzeźwienie?! – Naturalnie!

W okresie największych upałów na popularności zyskują napoje herbaciane, znane jako „ice tea”. I choć ich smak często potrafi zaspokoić nasze pragnienie, to niestety jest to tylko napój z plastikowej butelki, który z prawdziwą herbatą ma, niestety, niewiele wspólnego.

Właśnie dlatego dziś, przygotowaliśmy zdrową alternatywę i jednocześnie naturalne rozwiązanie! Wspólnie z siecią sklepów CZAS NA HERBATĘ wyselekcjonowaliśmy prawdziwe herbaty bogate w witaminy i minerały, które idealnie nadają się na upalne dni. Całe, nieprzełamane liście krzewów herbacianych z tegorocznych zbiorów w połączeniu z niepowtarzalnym smakiem soczystych owoców i kwiatów, oraz niezwykle orzeźwiających aromatów idealnie sprawdzają się w upalne dni!

Na stronie: www.czasnaherbate.net znajdują się herbaty zarówno dla amatorów klasycznej, czarnej herbaty, wrażliwych i spontanicznych fanów zielonej i białej, oraz szalonych i pełnych energii optymistów herbaty czerwonej.

Czarna BLACK MOJITO z dodatkiem mięty i cytryny smakuje doskonale. Aby przyrządzić ją w wersji „ice” należy zaparzyć herbatę, pozostawić ją do ostygnięcia, dodać kostki lodu kilka liści mięty i odrobinę cukru trzcinowego, na brzeg szklanki można również nałożyć plasterek limonki. Szybkie, proste i przede wszystkim zdrowe!

Czerwona MANGO FIT z dodatkiem zielonej Gunpowder, soczystych owoców mango i kwiatu granatu to prawdziwa eksplozja orzeźwienia. Po jej przygotowaniu jedyne co trzeba zrobić to schłodzić, dodać kostki lodu, kilka pokrojonych w kostkę plastrów ananasa i cieszyć się jej rozkosznym smakiem.

Dla bardziej leniwych przygotowane są gotowe mieszanki herbat doskonałych na upalne dni. SUMMER SHINE to zielona herbata Sencha z dodatkiem truskawek, cytryny, mango, mięty i trawy cytrynowej. Smakuje doskonale zarówno na ciepło jak i na zimno.

Aby urozmaicić napoje podawane znajomym, przyjaciołom czy gościom, do szklanki zimnej herbaty można dodać kostki lodu z zatopioną maliną lub borówką, to bardzo proste i jednocześnie efektowne rozwiązanie. By napój wyglądał jeszcze lepiej, należy brzegi szklanki delikatnie posmarować miodem i obsypać cukrem. Cukier może być biały lub brązowy, lecz przy odrobinie fantazji cukier może uzyskać każdy kolor, wystarczy wsypać go do miseczki i dodać odrobinę syropu wiśniowego, cytrynowego czy kiwi, by osiągnąć efektowny czerwony, żółty lub zielony brzeg szklanki.

Życzymy udanych, gorących wakacji i codziennego relaksu przy doskonałych herbatach!

www.czasnaherbate.net