Orzechy włoskie łuskane P.H.U Konrad | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Orzechy włoskie łuskane P.H.U Konrad

21 marca 2013, dodał: Veronme
Artykuł zewnętrzny

Lubicie orzechy? Ja bardzo! Pod każdą postacią… masło orzechowe, torty orzechowe… Jednak, aby wszystko dobrze smakowało potrzebujemy dobrych orzechów. Trudno znaleźć idealne. Jedne za suche, drugie za mokre, trzecie za małe, czwarte bez smaku… Dzięki współpracy otrzymałam od firmy P.H.U Konrad orzechy włoskie łuskane.

Firma P.H.U Konrad istnieje od 1999 roku.Nasz asortyment to […] produkty niezbędne w produkcji gastronomicznej. Długoletnia współpraca ze stałymi dostawcami pozwala nam utrzymać atrakcyjne ceny. Nieustannie poszukujemy również nowych produktów, aby nasza oferta była jak najbardziej atrakcyjną dla klientów.

Opakowanie 1kg to przeźroczysty worek z naklejką. Wszystko opisane na tej małej karteczce: firma, nazwa produktu, masa, do kiedy należy spożyć, data opakowania, nr partii, kraj pochodzenia i najważniejsze dane firmy. Wystarczy? Wystarczy! Czym mniej, tym lepiej.

Po otworzeniu wydobywa się przepiękny zapach świeżych orzechów. Nie mogłam się powstrzymać przed spróbowaniem. Zjadłam jednego, potem drugiego i skończyło się tak na małej garstce. Bardzo uzależniający produkt. Dla tych, co uwielbiają orzechy – jest to strzał w dziesiątkę!

Największym plusem jest to, że orzechy posiadają swój oryginalny kształt. Nie są pokruszone, połamane, nie posiadają zbędnej łupinki. Dania dzięki dodatku orzechów wychodzą znakomite! Idealne do wypieków, do deserów, do podjadania, ale również do ozdabiania przygotowanych przez nas słodkości. Wszystko wychodzi niesamowicie aromatyczne.

Jak wynika z analizy doktora Joe Vinsona, orzechy włoskie przewyższają orzeszki ziemne, migdały, orzechy pekanowe, laskowe, brazylijskie, orzechy makadamii, nerkowce i pistacje. Garstka włoskich zawiera dwa razy więcej przeciwutleniaczy niż w przypadku dowolnych innych powszechnie spożywanych orzechów. Występujące w nich przeciwutleniacze działają od dwóch do 15 razy mocniej niż witamina E. Oprócz przeciwutleniaczy zawierają też wiele wartościowego białka, które może być alternatywą dla mięsa, witaminy, minerały i błonnik. Nie ma w nich natomiast mogących sprawiać problemy substancji w rodzaju glutenu czy białka mlecznego. Jak wynika z badań dietetyków, regularne spożywanie niewielkich ilości orzechów obniża ryzyko chorób serca, niektórych rodzajów raka, kamicy żółciowej, cukrzycy typu 2 i wielu innych chorób. Zalecana dzienna dawka to siedem orzechów.
http://wyborcza.pl/1,75476,9329484,Orzechy_wloskie_najzdrowsze.html#ixzz2O5uBogpc

A więc jedzmy i delektujmy się orzechami. Jeśli szukacie w dużych ilościach, a w dodatku wysokiej jakości orzechy włoskie – zapraszam do sklepu: https://sklep.phu-konrad.pl/ Tylko 28zł za 1kg – to na prawdę nie dużo. Trwa właśnie promocja, a więc nie zastanawiajcie się długo!

Zapraszam na stronę internetową firmy: http://phu-konrad.pl/ oraz http://twardyorzech.pl/

www.corculinari.pl



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jakie radio?
Ja bardzo lubię słuchać radia RMF FM lub radia ESKA
kto jest fotografikiem?
Artysta fotografik zajmuje się robieniem zdjęć, przekazując innym swoją wizję świata bądź dokumentując zastaną rzeczywistość....
hollywoodzki uśmiech - czy to możli…
Hollywoodzki uśmiech to nic innego jak wcześniej wspomniany biały uśmiech, symetryczny i pozbawiony...
Ubiór na rozmowę kwalifikacyjną
W przypadku kobiet mogą być to ciemne jeansy, koszula i marynarka lub kardigan/sweter...