Organiczny olej kokosowy

3 października 2011, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Wartość odżywcza w 100g produktu: energia 900kcal/ 3760kJ, białko 0g; węglowodany 0g, w tym cukry 0g; tłuszcz 100g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 91g, kwas laurynowy 50g, jednonienasycone 7,3g, wielonienasycone 1,7g; cholesterol 0mg, błonnik 0g; sód 0,01g.

Właściwości:

  • naturalnie wspomaga odporność organizmu dzięki zawartości kwasu laurynowego
  • nie zawiera szkodliwych tłuszczów trans
  • obniża poziom złego cholesterolu podnosząc poziom dobrego cholesterolu
  • przyspiesza przemianę materii, co jest pomocne przy odchudzaniu
  • doskonałe źródło energii, niweluje zmęczenie odżywiając organizm
  • pielęgnuje skórę
  • zapobiega wypadaniu i niszczeniu włosów

Cechy produktu:

  • 100% BIO
  • niebielony, nierafinowany, niearomatyzowany
  • nie zawiera konserwantów

zmienia stan skupienia przy temperaturze 25ºC (ze stałego na ciekły)

Zastosowanie

  • znakomity do smażenia i pieczenia, nadaje potrawom egzotyczny posmak
  • doskonale zastępuje masło i margarynę
  • świetny dodatek do sałatek i kanapek
  • fantastyczny kosmetyk do pielęgnacji skóry oraz włosów