Oliwki nadziewane pastą paprykową OLE! – na chrupiąco
Dla wielu z nas jesień oznacza chandrę i smutne, nudne wieczory. Jednak wcale nie musi tak być! Najlepszym lekarstwem na sezonową depresję jest dobre towarzystwo, więc nie zwlekaj i zaproś kilkoro przyjaciół na kolację. Nie zapominaj, że mała przekąska może być początkiem wspaniałej imprezy i najciekawszych rozmów.
Cokolwiek zdecydujesz postawić na stole, spróbuj najpierw zaserwować gościom oryginalną przystawkę, aby zaostrzyć ich apetyt. Pamiętaj, że dobra przystawka to zapowiedź udanej imprezy! Twoi goście z pewnością nie będą zawiedzeni czymś gorącym i chrupiącym. Jednym z pomysłów na taką przystawkę są smażone oliwki. Ta przekąska jest równie smaczna, co łatwa w przyrządzeniu, więc z pewnością także warta wypróbowania. Zielone oliwki to zawsze dobry pomysł, wystarczy ulepszyć je tym prostym przepisem. Będziesz potrzebować:
– 1 słoika Oliwek nadziewanych pastą paprykową OLE!,
– 1 ubitego jajka,
– bułki tartej,
– oliwy z oliwek.
Zanurz Oliwki ze słoika OLE! w ubitym jajku i włóż do miski z bułką tartą. Smaż na podgrzanym oleju z oliwek do uzyskania złocistego koloru. To prawie koniec! Chrupiące oliwki wyłóż na półmisek. Podawaj na ciepło I zaskocz gości swoim pomysłem na chrupiące oliwki. Bon appetit!
Oliwki nadziewane pastą paprykową OLE!
Cena: ok. 6 zł
Pojemność: 314ml
www.wole-ole.pl