Olej rzepakowy – opinia blogerki kulinarnej

25 marca 2013, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Olej rzepakowy to jest produktem bardzo cennym. To bogate źródło kwasów omega-3 i omega-6, wspomagających utrzymanie właściwego poziomu cholesterolu we krwi; witaminy E (zwanej witaminą młodości), K (ważnej szczególnie w diecie dzieci) i prowitaminy A.
Warto zadbać, aby nie zabrakło go w naszej spiżarce.

Olej i shaker dostałam do testów od portalu Uroda i Zdrowie.

 

Shaker można zastosować do zrobienia sosu do sałatki. Kształtem przypomina jajko. Jest wygodny do trzymania i wstrząsania. Zielona środkowa część ułatwia rozbijanie zawartości, ale jest niezbyt przyjemna do mycia.
Olej rzepakowy w kuchni ma wiele zastosowań. Polecam go do sałatek, mięs, ciast i przekąsek. Zależy mi na zdrowiu mojej rodziny, więc na stałe zagości w naszej kuchni.
Wykorzystałam go do zrobienia muffinek, risotto oraz do zamarynowania mięsa przed pieczeniem.

 

 

Polecam też stronę stronę akcji:
http://pokochajolejrzepakowy.pl
Używacie oleju rzepakowego w kuchni?

Testowała:

Margaretkaw – Z przyjemnością przetestuję produkty kulinarne i nie tylko. Gotowanie jest jedną z moich pasji.
Prowadzi bloga: http://przepisownik.blogspot.com/



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...