Olej pomocnik każdej kuchni

25 czerwca 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Marka Brölio należy do niemieckiej firmy Brökelman&Co specjalizującej się w produkcji olejów roślinnych. Asortyment marki składa się z wielu rodzajów złocistego płynu: od popularnych olejów słonecznikowych, rzepakowych poprzez oleje kukurydziane, szafranowe, sojowe aż po olej z orzechów włoskich.

Marka Brölio oferuje konsumentom swoje dwa najpopularniejsze produkty. Są to: Olej Smakosza Słonecznikowy Brölio oraz Olej Smakosza Uniwersalny z pierwszego tłoczenia Brölio. Oba produkowane ze składników wysokiej jakości, pozostają pod stałą kontrolą jakości pracowników działu laboratoryjnego oraz niezależnego technologa żywności, co uprawnia markę do opublikowania na opakowaniu świadectwa jakości. Oba produkty opakowane w przezroczyste butle o pojemności 1 litra, zawierają na etykiecie propozycję zastosowania, tabelę z wartościami odżywczymi, a także zalecaną temperaturę do przygotowywania dań smażonych i pieczonych – ok. 180 °C.

Olej Smakosza Słonecznikowy Brölio  – olej jadalny wyprodukowany z pestek słonecznika. Olej słonecznikowy nadaje delikatnego smaku potrawom gotowanym, pieczonym oraz smażonym. Doskonały do przyrządzania sałatek, surówek, a także  sosów, majonezu, czy wyrobów garmażeryjnych. Warto dodać, że uzyskiwany z pestek słonecznika olej, jest najbogatszym źródłem witaminy E spośród wszystkich olejów. Witamina E powoduje obniżenie poziomu tzw. „złego cholesterolu”, zmniejszając przy tym ryzyko zawału serca czy zachorowań na miażdżycę. Wysoka zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych w produkcie (ok.60% kwasu linolowego) jest wartościowa w diecie każdego człowieka, ponieważ organizm ludzki nie wytwarza go w organizmie i musi być dostarczamy wraz z pożywieniem. Olej słonecznikowy posiada jasną, słoneczną barwę i delikatny zapach.

Olej Smakosza Uniwersalny  Brölio  to olej rzepakowy z pierwszego tłoczenia o bursztynowej barwie, praktyczny w każdej kuchni.   Zawiera kwas oleinowy oraz duże ilości witamin rozpuszczalnych w tłuszczach: A, E, D3, K oraz NNKT (Niezbędne Nienasycone Kwasy Tłuszczowe), które utrzymują prawidłowy poziom cholesterolu we krwi, a także zapewniają optymalny rozwój mózgu i wzroku. Olej rzepakowy ze względu na swoje właściwości może zmniejszać ryzyko wystąpienia chorób serca. Olej rzepakowy jest doskonałym olejem do smażenia – szybko osiąga wysoką temperaturę, nie zmieniając przy tym swoich właściwości. Łatwo ocieka z produktu, ma neutralny smak.

Nadaje się do pieczenia i gotowania, a także znajduje zastosowanie jako dodatek do sosów, sałatek, czy surówek.
Praktyczne opakowanie sprawdzi się w kuchni każdej gospodyni.

Cena w sklepie:

Olej Smakosza Słonecznikowy Brolio  (1 l) – ok. 6,00 zł
Olej Smakosza Uniwersalny Brolio (1 ) – ok. 5,80 zł

Zapraszamy na stronę internetową producenta: www.broelio.de



FORUM - bieżące dyskusje

Straciłam dwa zęby. Gdzie wstawiać …
Implanty też mają skutki uboczne, bo to metal, obce ciało w dziąśle...
Przyda się dziecku tablet?
Laptop jest najbardziej uniwersalny...
Problemy z PPK
Ja tam liczę na siebie, a nie na narzucone przez państwo opcje, które...
Cała prawda o mężczyznach
Faceci działają tylko w swoim interesie, zauważyłam już dawno, że nie kierują się uczuciami...