Olej arganowy Classic Natuwit – sklep

5 grudnia 2012, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Poprawia morfologię krwi, zmniejsza ciśnienie tętnicze, zapobiega miażdżycy.

Olej arganowy – otrzymywany jest z nasion drzewa arganowego, występującego wyłącznie w Afryce, w południowo-zachodniej części Maroka.

Drzewo arganowe rośnie w ekologicznie czystym środowisku, na obszarze wpisanym w 1998 roku na listę rezerwatów biosferycznych UNESCO. Próby sadzenia drzew arganowych w innych krajach nie powiodły się.

Olej Arganowy Natuwit Classic charakteryzuje się delikatnym orzechowym smakiem i aromatem . Otrzymywany jest z prażonych orzechów arganowych. Olej arganowy składa się w 80 % z nienasyconych kwasów tłuszczowych, w tym kwasu linolowego ( ok. 35 % ). W swoim składzie zawiera również wysoki poziom naturalnych przeciwutleniaczy; karotenoidy ( 37 % ) i tokoferole ( 8 % ). Tokoferol jest głównym antyoksydantem który chroni komórki przed utleniaczami. Bierze udział w dostarczaniu składników odżywczych do komórek. Wzmacnia ścianę naczyń krwionośnych oraz chroni czerwone krwinki przed przedwczesnym rozpadem.

OLEJ ARGANOWY-ZASTOSOWANIE W MEDYCYNIE NATURALNEJ Ze względu na naturalną równowagę zawartych w oleju arganowym nienasyconych kwasów tłuszczowych wpływ oleju arganowego na nasz organizm jest wszechstronny. Bezsprzecznie do jednej z największych zalet zalicza się niespotykanie wysoka liczbę zawartych w oleju arganowym naturalnych antyoksydantów, chroniących nasz organizm przed wolnymi rodnikami. Witamina E to idealny obrońca przed starością i doskonale nadaje się do walki z utleniaczami.

Zawartość Wit. E ( 620 mg/kg ) jest prawie dwukrotnie wyższa niż dla przykładu w oliwie z oliwek ( 320 mg/kg ). Olej arganowy zawiera również kwas linolowy ( 35 %), czyli witaminę F. Witamina F działa przeciwzapalnie, immunostymulująco (podnosi odporność na zakażenia), obniża stężenie cholesterolu i cukru we krwi, zapobiega miażdżycy i zawałom. Olej arganowy zawiera w swoim składzie także wysoki poziom steroli roślinnych, które działaja naprawczo i regenerująco oraz korzystnie wpływają na obniżanie cholesterolu we krwi, co zostało potwierdzone naukowo.

W celach zdrowotnych można przyjmować bezpośrednio 1 łyżeczkę oleju arganowego 3 x dziennie przed posiłkiem. Wpływa to korzystnie na układ krążenia, wyrównuje poziom cholesterolu we krwi, zmniejsza ciśnienie tętnicze krwi, zapobiega chorobom serca, wzmacnia odporność organizmu.

OLEJ ARGANOWY-ZASTOSOWANIE W KUCHNI . Olej arganowy posiada subtelny zapach i posmak prażonych orzechów. Nadaje się jako dodatek do sałatek, sosów, potraw rybnych, mięs. Wystarczy kilka kropel, aby nadać potrawie wyjątkową nutę . Jako prawdziwy rarytas podaję się białe, świeże pieczywo, namaczane w oleju arganowym .Olej można również podgrzewać, ale dla zachowania właściwości zdrowotnych oraz aromatycznych poleca się dodawać go do potraw dopiero pod koniec smażenia lub gotowania.

OLEJ ARGANOWY NATUWIT to produkt w 100 % naturalny, nieprzetworzony chemicznie, tłoczony na zimno ( pierwsze tłoczenie). Bez środków konserwujących, bez sztucznych barwników, bez cholesterolu. Bogaty w naturalną Wit. E.

Produkt certyfikowany ( Vegan Society) i dopuszczony do obrotu przez Unię Europejską ( Novel Food Verordnung )

Oryginalny marokański, butelkowany w Niemczech z zachowaniem surowych norm higienicznych

Cena: 85,01 zł

Do kupienia TUTAJ



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...