Chociaż jeżyny przegrywają popularnością na rzecz swoich słodkich malinowych kuzynek, warto odkryć co te czarne owoce mają nam do zaoferowania. Ich smak, wyraźny, intensywny i subtelnie kwaśny, doskonale komponuje się z wieloma deserami, ale jest też świetnym uzupełnieniem innych owoców. Świadczy o tym chociażby naturalnie mętny sok z jabłek i jeżyn.
Zarówno jabłka jak i jeżyny to tradycyjne polskie owoce, które doskonale się uzupełniają, nie tylko pod względem smaku, ale też zawartości odżywczej. Stanowią one bowiem prawdziwą kopalnię korzystnych dla naszego zdrowia mikroelementów, zwłaszcza witamin z grupy B, E, C oraz witaminy PP potocznie zwanej niacyną. Jeżyny użyczają temu naturalnemu napojowi swojej głębokiej, ciemnej barwy, przez co trudno mu się oprzeć. Świeży aromat naturalnie mętnego soku z jabłek i jeżyn jest jak wspomnienie zapachu wiosennego lasu. Zejdź z utartej ścieżki i sprawdź sam, dlaczego połączenie tych pozornie odległych smaków jest tak wyjątkowe.
Cena ok 3 zł/ 225 ml