Obgotowywanie pączków | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Obgotowywanie pączków

3 lutego 2010, dodał: kariana844
Artykuł zewnętrzny

paczki_d

Pączki sporządzone w domu mają często grubą, nasiąkniętą tłuszczem skórkę. Aby temu zapobiec wystarczy wstępne obgotowanie pączków przed włożeniem ich do gorącego tłuszczu. Wystarczy w  naczyniu zagotować wodę, dobrze wyrośnięte pączki wrzucamy po kilka do wrzącej wody, aby swobodnie w niej pływały. Po okołu 2-3 minut, jak pączki wypłyną na wierzch, szybko wyławiamy je łyżką cedzakową. Gdy odciekną z wody, paczki wrzucamy na gorący tłuszcz.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Tabletka "po" od 15 roku życia
Dla mnie seks 15 latki jest czymś niepojętym, przeraża mnie to! ale teraz...
Błędy w komunikacji - 12 zdań, któr…
Będąc w związku trzeba wręcz należy rozmawiać. Nie tylko o problemach, bo te bardzo...
Podwyżka renty socjalnej
Uważam, że skutki podniesienia renty socjalnej będą korzystne społecznie. Grupa osób najbardziej w...
Złomowanie auta
Też tak myślę, że dzisiaj każdy patrzy gdzie kupić coś taniej tym bardziej...