Obgotowywanie pączków

3 lutego 2010, dodał: kariana844
Artykuł zewnętrzny

paczki_d

Pączki sporządzone w domu mają często grubą, nasiąkniętą tłuszczem skórkę. Aby temu zapobiec wystarczy wstępne obgotowanie pączków przed włożeniem ich do gorącego tłuszczu. Wystarczy w  naczyniu zagotować wodę, dobrze wyrośnięte pączki wrzucamy po kilka do wrzącej wody, aby swobodnie w niej pływały. Po okołu 2-3 minut, jak pączki wypłyną na wierzch, szybko wyławiamy je łyżką cedzakową. Gdy odciekną z wody, paczki wrzucamy na gorący tłuszcz.



FORUM - bieżące dyskusje

Wattpad - korzystacie?
Ja ciągle korzystam z wymian książek, jednak papierowe są najlepsze dla mnie.
Gdzie nocować w podróżach objazdowy…
A może z air b'n'b? To też fajna opcja w większych miastach.
Koszt ślubu i wesela na 100 osób?
Wreszcie ludzie się opamiętali z zapraszaniem dawno nie widzianej rodziny i tylko najbliżsi...
Przyjęcie do przedszkola a szczepie…
Oj, niedługo już się skończy samowolka, do żłobka i przedszkola nie przyjmą i...