Nie masz pomysłu na obiad? Potrzebujesz inspiracji, produktu, który pomoże Ci przygotować smaczny i szybki posiłek dla całej rodziny? FASOLA PIĘKNY JAŚ firmy JAMAR to zarówno doskonała baza jak i dodatek do polskich dań. Nadaje się do past, zup, sałatek, a przede wszystkim do popularnej fasolki po bretońsku.
FASOLA PIĘKNY JAŚ ze względu na swe wartości odżywcze jest bardzo dobrym pożywieniem dla osób będących na diecie wegetariańskiej. To naturalne źródło przyswajalnego białka. Zawiera niezbędne w codziennej diecie witaminy i minerały, takie jak: fosfor, magnez, żelazo, wapń, cynk, witaminy A, B, PP.
FASOLA PIĘKNY JAŚ to prosty sposób na pożywny
i szybki obiad!
Cena: 2,49 zł /400g
Produkty firmy JAMAR dostępne są w sklepach tradycyjnych i marketach.
Zapraszamy na nasz profil na FACEBOOK.COM/JAMAR ZDROWO W KUCHNI
Przepis na fasolkę po bretońsku:
400 g fasoli PIĘKNY JAŚ JAMAR
1 cebula
ok. 100 g kiełbasy
1 puszka koncentratu pomidorowego
przyprawy: pieprz, sól, suszony tymianek, majeranek, ziele angielskie, liść laurowy
Do garnka wrzucamy odcedzoną fasolkę oraz koncentrat pomidorowy. Dodajemy wody. Cebulę wraz z kiełbasą kroimy w kostkę. Podsmażamy na patelni, po czym składniki dodajemy do garnka z fasolą. Do potrawy dodajemy przyprawy według uznania. Całość gotujemy przez około 30 minut. Podawać z pieczywem.
SMACZNEGO!