Nowoczesna kuchnia z Kaszą Kuskus marki Halina

2 marca 2015, dodał: KMC PR
Artykuł zewnętrzny

Kasza Kuskus marki Halina produkowana jest ze szlachetnych ziaren twardej pszenicy durum. Dzięki wcześniejszej obróbce termicznej na parze, kaszę przygotowuje się bez gotowania. Wystarczy zalać ją wrzącą osoloną wodą, przykryć i odczekać 5 minut.

Kuskus popularny jest na całym świecie, ale wywodzi się z kuchni krajów północno-zachodniej Afryki, gdzie przyrządza się z niego wiele tradycyjnych, charakterystycznych dla tego regionu dań. Mówi się, że kuskus jest narodową potrawą kuchni marokańskiej. Najczęściej serwuje się go z duszonymi warzywami. Bywa jednak, że do warzyw dodaje się również kawałki kurczaka lub baraniny, a niekiedy potrawę urozmaicają suszone lub świeże owoce. Na marokański deser serwuje się kaszę posypaną migdałami oraz cukrem z cynamonem.

Kasza Kuskus marki Halina okaże się niezastąpiona również w nowoczesnej kuchni polskiej, a jej delikatny smak pozwoli na wszechstronne zastosowanie. Kasza będzie doskonałym dodatkiem do warzywnych i mięsnych ragoût, a także sycącym składnikiem rozmaitych sałatek czy nowatorskich farszów. Błyskawiczny sposób przygotowania kuskusu sprawi, że będzie on idealną bazą szybkiego, pożywnego posiłku, który z łatwością można przygotować w ciągu pełnego zajęć dnia.

 

Producent:       „Sawex Spółka  z ograniczoną odpowiedzialnością” Foods Sp.k.
Produkt:         
Kasza Kuskus Halina
Gramatura:     
250 g
Cena det.
:        ok. 3,10 zł

file1425305281