Sprawdźcie najnowsze sosy serowe!
Rewolucyjne produkty spożywcze, łączące w sobie smak i wygodę użycia, każdego dnia udowadniają, że również ekspresowe gotowanie pozwala wznieść się na wyżyny sztuki kulinarnej. Producent serów LACTIMA wprowadził nową linię sosów Serowe Inspiracje, dzięki której okrasimy nasze menu szczyptą włoskiego smaku lub też zaprezentujemy je w bardziej wyrazistej odsłonie.
Na przekór rutynie
Marka LACTIMA to wyspecjalizowany producent serów topionych, który jakość i rodzaj produktów dostosowuje do wymagań swoich klientów. Świadczą o tym wdrażane przez firmę innowacyjne rozwiązania i regularnie pojawiające się nowości. Stworzone z myślą o aktualnych trendach kulinarnych Sosy serowe marki LACTIMA: Sos serowy z ziołami włoskimi oraz Sos serowy pikantny sprawią, że każda potrawa w kilka chwil nabierze prawdziwie głębokiego aromatu. Nie od dziś bowiem wiadomo, że kluczem do smacznego posiłku są starannie dobrane dodatki. Apetyczne Sosy z linii Serowe Inspiracje marki LACTIMA dodadzą wyjątkowego charakteru przekąskom takim jak meksykańskie nachos, japońska tempura, włoskie grissini, a także klasycznym chipsom i paluszkom. Ponadto czerpiąc inspiracje z Sosów serowych marki LACTIMA podkreślimy smak sezonowych potraw z grilla, począwszy od kiełbasek, żeberek, karkówki oraz ryb, a na szaszłykach i zapiekanych warzywach skończywszy.
fot. LACTIMA
Smacznie i zdrowo
Dużym zainteresowaniem wśród pasjonatów gotowania cieszy się kuchnia śródziemnomorska, oparta na takich specjałach jak: owoce morza, świeże warzywa i przede wszystkim sery. Urozmaicenie dań stanowią mieszanki lokalnych przypraw, które dodają wyrazistości i głębi serwowanym potrawom. Ciekawą propozycją inspirowaną południowymi smakami jest Śródziemnomorski mix warzyw, wzbogacony esencjonalnym Sosem serowym pikantnym marki LACTIMA.
Śródziemnomorski mix warzyw:
Składniki:
cukinia baby,
ugotowany na parze brokuł,
kawałek korzenia selera,
czerwona papryka,
groszek mrożony lub z puszki,
przyprawa chicken masala,
Sos serowy pikantny marki LACTIMA,
półgęsek (gęsina pieczona, plasterkowana),
pomidory suszone,
starty parmezan,
posiekana natka zielonej pietruszki,
sos winegret,
mix prażonych ziaren.
Wykonanie:
Cukinię pokroić w krążki i podsmażyć na oliwie z oliwek, dodać paprykę i dusić pod przykryciem kilka minut. Doprawić przyprawą chicken masala, dołożyć seler, przykryć i pozostawić na ogniu jeszcze chwilę. Dodać brokuł i Sos serowy pikantny marki LACTIMA, całość wymieszać i przełożyć do brytfanny. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Na wierzchu ułożyć półgęsek, poszatkowane pomidory suszone
i groszek. W nagrzanym wcześniej do 200oC piekarniku całość zapiekać pod przykryciem przez ok. pół godziny, aż warzywa lekko się zarumienią. Bezpośrednio przed podaniem porcję posypać parmezanem, pietruszką i prażonymi ziarnami oraz skropić winegretem.
fot. LACTIMA
Szybko i pomysłowo
Producent serów topionych LACTIMA oferuje produkty o niezwykle szerokim zastosowaniu. Sosy serowe idealnie skomponują się z domowymi burgerami, pomogą także w prosty sposób przygotować efektowne menu koktajlowe. Stanowić będą wyśmienitą bazę dla treściwych dressingów, dopełnią recepturę wszelkich dań mięsnych i makaronów.
Najnowsza propozycja marki LACTIMA, Sos serowy zioła włoskie, jest jednym z głównych składników potrawy penne con pesto alla genovese, dzięki której danie zyska oryginalne, kremowe oblicze.
Penne con pesto alla genovese:
Składniki:
makaron penne,
pesto ala genovese w słoiczku,
tarty parmezan,
Sos serowy zioła włoskie marki LACTIMA,
oliwa z oliwek,
świeże liście bazylii.
Wykonanie:
Makaron penne ugotować al dente z dodatkiem oliwy z oliwek. Odcedzić, przelać zimną wodą
i wymieszać z pesto. Dodać Sos serowy zioła włoskie marki LACTIMA i doprawić do smaku. Porcje nałożyć na talerze, posypać parmezanem i listkami świeżej bazylii.
fot. LACTIMA
Ze względu na wszechstronne zastosowanie oraz łatwość i szybkość podania, Sosy serowe z linii Serowe Inspiracje marki LACTIMA doskonale sprawdzają się w trakcie naszych letnich aktywności – na piknikach, wycieczkach czy spotkaniach towarzyskich na świeżym powietrzu. To hit sezonu, stanowiący wyśmienity dodatek do potraw obiadowych, dzięki czemu gościć będzie w naszej kuchni przez cały rok. W prosty sposób dopełni smak najpopularniejszych dań stając się źródłem wielu kulinarnych inspiracji.
fot. LACTIMA