Co za smak, co za aromat!
Oto nowa linia bulionów Knorr „Smaki i aromaty”
Kostki bulionowe są obecne w niemal każdej polskiej kuchni – tradycyjnie stosowane do zup, ale coraz częściej używane jako dodatek do przyrządzania mięs i warzyw, gotowania ryżu, kaszy czy makaronu. Dlatego szefowie kuchni Knorr stworzyli nową linię bulionów dedykowanych właśnie do drugiego dania „Smaki i aromaty”, a w niej Kostkę
bulionową z Czosnkiem i Pietruszką oraz Kostkę bulionową Śródziemnomorską.
Kostka bulionowa z Czosnkiem i Pietruszką Knorr nadaje potrawom smakowitą czosnkową nutę. Będzie idealnym dopełnieniem dla dań mięsnych, ale także sosów i makaronów. Dzięki użyciu nowej kostki Knorr nie trzeba
do mięsa dodawać wielu przypraw, ziół i soli, bo to ona jest idealną, kompletną kompozycją składników. Dzięki niej danie jest wspaniale doprawione, bardzo aromatyczne, cechuje się wyraźnym smakiem. Mięso przygotowane z pomocą nowego bulionu będzie także znakomitym składnikiem sałatek lub uzupełnieniem warzyw z patelni. Co więcej, wywar z gotowanego mięsa z dodatkiem kostki bulionowej może posłużyć jako baza do stworzenia sosu – wystarczy, że zagęścimy go śmietaną
lub mąką.
Natomiast Kostka bulionowa Śródziemnomorska Knorr to bogactwo naszych ulubionych ziół i warzyw, a wśród nich cebula, czerwona papryka, pomidory, cukinia oraz bazylia i oregano. Kostka świetnie doprawi dania warzywne – znakomita do leczo czy warzyw z patelni. Zyskają one głęboki, intensywnie ziołowy smak, a ich zapach zwabi do stołu całą
rodzinę. Nowego bulionu możemy też użyć do przygotowania dań z kaszą i ryżem. Nie musimy dodawać już soli, a ziarna kaszy czy ryżu nasiąkną przyprawami. W rezultacie całe danie jest znakomicie doprawione. To nie wszystko, bowiem Kostka bulionowa Śródziemnomorska sprawdzi się także w daniach makaronowych. Makaron gotowany w jej
towarzystwie pęcznieje, a na talerzu będzie wspaniale pachniał ziołami kuchni śródziemnomorskiej. Ponadto makaron ugotowany z bulionem może w wersji na zimno posłużyć jako składnik wyśmienitych sałatek – idealnych na lunch w pracy lub kolację.
Szefowie kuchni Knorr zadbali o to, by kostki łatwo rozpuszczały się w daniu. Jednocześnie, pozostają widoczne kawałki warzyw, ziół i przypraw. Intensywny, piękny aromat będzie obecny w kuchni już od otwarcia opakowania aż po ostatni kęs potrawy.
Kostka rosołowa jako marynata do kurczaka
Szefowie kuchni Knorr rozszerzają także zastosowanie kostki Rosół z kury Knorr i proponują przyrządzać z niej marynatę do kurczaka. Kostkę rosołową Knorr należy połączyć z 3 łyżkami oliwy lub oleju, a następnie powstałą marynatą natrzeć 2 piersi z kurczaka. Teraz pozostaje już tylko usmażyć je na patelni na złocisty kolor. Na stole lądują smakowite, wspaniale pachnące i przede wszystkim – cudownie soczyste piersi z kurczaka.
Sugerowana cena detaliczna nowych bulionów z linii „Smaki i aromaty”:
4,16 PLN