Niezbędnik Knorr na Wielkanoc

2 kwietnia 2012, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Poleca szef kuchni Knorr, Piotr Murawski

 

Bulionetki Domowe Knorr: Drobiowa, Warzywna, Wołowa – buliony o konsystencji żelu, dzięki czemu łatwo i szybko się rozpuszczają. Pomagają uzyskać tak trudno osiągalny smak domowego rosołu. Znakomicie sprawdzą się też w innych wielkanocnych zupach oraz w sosach, sałatkach i daniach mięsnych.

Żurek, Żurek z chrzanem i czosnkiem, Żurek z grzybami – wielkanocne żurki w kilku wersjach: tradycyjnej lub wzbogacone smakiem świątecznych dodatków, takich jak chrzan, czosnek, grzyby. Znakomicie zastąpią żur przygotowywany na domowym zakwasie.

Barszcz biały –zupa o tradycyjnym smaku znanym z rodzinnego domu, szybka i łatwa w przygotowaniu. Zaspokoi apetyty wszystkich domowników zgromadzonych przy wielkanocnym stole.

Bulionetka Domowa Pieczeniowa Knorr – kompozycja przypraw i mięsnego ekstraktu, czyli wspaniała pomoc w przygotowaniu gęstego, aromatycznego sosu do drugiego dania na wielkanocny stół. Konsystencja żelu sprawia, że bulionetka natychmiast rozpuszcza się w wywarze, nie pozostawiając grudek.

Naturalna marynata do mięs i Naturalna marynata do kurczaka – odpowiednio skomponowane mieszanki przypraw i ziół do marynowania, które są gwarancją soczystego i odpowiednio doprawionego mięsa na wielkanocnym stole. Alternatywa dla długotrwałego marynowania. Mogą być także używane jako przyprawy stosowane tuż przed smażeniem lub pieczeniem mięsa.

Przyprawa Uniwersalna Delikat – kompozycja starannie dobranych przypraw, która podkreśli smak wielkanocnych potraw: zup, sosów, potraw z mięsa i ryb.

Przyprawa do mięs – mieszanka ziół i przypraw specjalnie przeznaczonych do potraw mięsnych. Wspaniale podkreśli smak wielkanocnego kurczaka, wołowiny czy wieprzowiny.

Sos do pieczeni ciemny – sos o intensywnej karmelowej barwie i aromacie cebuli, czosnku, majeranku i czarnego pieprzu. Znakomity dodatek do wielkanocnych pieczeni, mięs duszonych i smażonych lub baza do innych sosów, np. śliwkowego.

Sos do pieczeni jasny – sos podkreślający smak potraw mięsnych, zwłaszcza pieczeni, ale także przeznaczony do dań z ryżu i warzyw. Może stanowić również bazę do innych wielkanocnych sosów, np. żurawinowego.

Sosy sałatkowe Knorr – niezastąpione podczas przyrządzania wiosennych wielkanocnych sałatek. Mieszanki suszonych ziół i przypraw podkreślają smak wszystkich składników sałatki. Szeroka gama wariantów smakowych (m.in. koperkowo-ziołowy, włoski, czosnkowy, grecki, francuski) pozwala nadać warzywnym kompozycjom wyjątkowy smak w zależności od upodobań domowników.



FORUM - bieżące dyskusje

Czy znacie jakiś ośrodek terapii na…
Pacjent musi jednak chcieć wyjść z nałogu, najlepsze osrodki nie pomogą bez jego chęci...
Częstochowa
Najszybciej można znaeźć pracę przez agencje pracy, oczywiście nie jakąś super, ale taką...
Fryzura a zawód
Wg mnie fryzura to drugorzędna sprawa, a o powadze świadczy zachowanie...
Jak urządzić łazienkę dla osoby sta…
Polecam też dobre punktowe oświetlenie jak ktoś ma problem ze wzrokiem...