Najlepszy ryż do sushi

11 lipca 2011, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Ryż do Sushi firmy Kupiec – Zdrowe nie znaczy nudne!

Firma Kupiec wprowadza na rynek kolejną nowość – Ryż do Sushi dostępny
w nowoczesnym, eleganckim opakowaniu. Należy on do nowej linii ryżów ekskluzywnych „
Connaisseur”. Jest to propozycja dla wszystkich, którzy lubią sami przygotowywać i cieszyć się smakiem egzotycznych dań we własnym domu. Każde opakowanie zawiera 400 g ryżu.

Idealny ryż to podstawowy składnik sushi – ma odpowiednie, owalne ziarna, które po ugotowaniu doskonale się kleją. Taki właśnie jest nowy ryż firmy Kupiec. Dzięki niemu przygotowywanie i formowanie wszelkich odmian sushi jest niewiarygodnie proste, szybkie i przyjemne.

Należy pamiętać, aby przed ugotowaniem Ryżu do Sushi firmy Kupiec dokładnie go wypłukać, aż woda stanie się przejrzysta i straci mleczny kolor. Następnie ryż gotujemy na małym ogniu pod przykryciem przez 10 minut w proporcjach 1:1 (ryż:woda). Ważną informacją jest fakt, że wody do gotowania na ryż do sushi nie należy solić, a podczas gotowania nie wolno podnosić pokrywki, aby ryż nie tracił ciepła. Po zdjęciu garnka z ognia należy pozostawić go pod przykryciem jeszcze około 10-15 minut. Kiedy ryż wystygnie można go doprawić wg uznania i zacząć formować sushi. Wśród najpopularniejszych składników sushi są surowe i wędzone ryby, a także  paluszki surimi, krewetki, ogórek, tykwa czy awokado. Nic nie stoi na przeszkodzie, aby poeksperymentować z innymi składnikami. Sushi to potrawa, która pozwala na ogromną dowolność przygotowania.

Ryż do Sushi firmy Kupiec wyróżnia się doskonałym smakiem i wysoką jakością. Nowoczesne i eleganckie opakowanie typu doypack jest bardzo praktyczne – nie przewraca się, zajmuje mało miejsca, a dzięki zamknięciu strunowemu można je wielokrotnie zamykać i ponownie otwierać.

Ryż do Sushi firmy Kupiec dostępny jest w sklepach spożywczych na terenie całego kraju.

Cena: 7,49 zł za opakowanie 400 g