Najlepsza szarlotka z bezą

3 listopada 2015,
dodał: moje IDEALIA
Artykuł zewnętrzny

Szarlotka uważana jest za tradycyjne ciasto polskie, choć tak naprawdę to wyrób cukierniczy pochodzący z Francji. Deser ten składa się z ciasta kruchego lub półkruchego oraz owoców. W Polsce nie wyobrażamy sobie szarlotki upieczonej inaczej jak z jabłkami, jednak jako nadzienia możemy użyć także gruszek, moreli czy brzoskwiń.

Szarlotka to jedno z moich ulubionych ciast, którym nigdy nie pogardzę :) Robię ją dość często i to w przeróżnych wersjach. Dziś podzielę się przepisem na szarlotkę z bezą, która ostatnimi czasy zasmakowała mi najbardziej. Deser jest łatwy i tani w wykonaniu, więc zachęcam do wypróbowania przepisu.

więcej na: www.moje-idealia.pl

file1446556668



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...