Dieta KETO jest coraz bardziej popularna nie tylko wśród osób dbających o szczupłą figurę, ale również wśród pacjentów zmagających się z wieloma chorobami. Stan ketozy jest uznawany za leczniczy i coraz więcej dietetyków i lekarzy głosi potrzebę jej stosowania. Warto więc poznać zasady tej diety i sprawdzić, jakie korzyści może ona wnieść do naszego życia.
W zmianie menu pomoże Wam niedawno wydana książka, zawierająca bogaty zbiór ponad 1500 przepisów, dzięki którym można skomponować różnorodny jadłospis dla całej rodziny na każdy dzień roku. Przy każdym przepisie znajduje się wykaz składników odżywczych potrawy, zaś apetycznie wyglądające zdjęcia zachęcają do ich wypróbowania.
Dla mnie ta księga to kompendium wiedzy na temat zdrowego i pełnego smaku życia. Gdy mam czas, żeby poeksperymentować w kuchni lub przygotowuję małe przyjęcie dla bliskich i przyjaciół, otwieram ją na losowej stronie i wyczarowuję pyszne danie wg przepisu lub z moimi dodatkami. Moja rodzina polubiła szczególnie złote ciasto migdałowe oraz skrzydełka kurczaka z sosem buffalo. Przepisy nawiązują chyba do wszystkich kuchni świata, gdyż spotykamy tu zarówno typowo polskie składniki, jak i dodatki z najbardziej egzotycznych zakątków świata. Nie brak tu także warzyw, które stanowią świetne uzupełnienie mięsa i nabiału. Dzięki indeksowi potraw łatwo znaleźć interesującą nas potrawę z działów: Koktajle, Śniadania, Desery, Wypieki, Zupy, Sałatki, Ryby i owoce morza, Drób, Mięso, Przekąski i przystawki, Słodkości, Napoje, Bazy.
Dzięki wiedzy i zaangażowaniu specjalistów z zakresu dietetyki i zdrowego żywienia otrzymujemy możliwość zmiany swojego życia na zdrowsze poprzez wprowadzenie korzystnych zmian w odżywianiu. Jeśli chcecie lepiej się poczuć, schudnąć, ustabilizować poziom cukru we krwi, zadbać o serce i pozbyć się codziennych dolegliwości, to najlepszą drogą do tego celu będzie dieta KETO w praktyce, zamknięta na ponad 800 stronach – polecam ją Wam serdecznie!
Anna
Książkę poleca Wydawnictwo Vital – można kupić ją TUTAJ
Dziękujemy Wydawnictwu za udostępnienie egzemplarza recenzyjnego –
Redakcja