Naczynia ze szkła borokrzemowego TERMISIL

23 stycznia 2014, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Zdrowie w szkle ukryte

Dietetycy mają ostatnio pełne ręce pracy. Ostrzegają nas przed niezdrową i przetworzoną żywnością, ale wiedzą też, jak ciężko dzisiaj o pełnowartościowe produkty. W ich opinii istotne jest nie tylko to, co spożywamy. Równie ważny jest sposób przygotowania potraw.
Technolodzy żywienia mówią o szkodliwości choćby miedzianych garnków – w wysokich temperaturach cząsteczki miedzi uwalniają się do potrawy. Badania przeprowadzone w Katedrze Technologii Żywienia Człowieka Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu wskazują, że podobnie dzieje się w przypadku naczyń ocynkowanych (tu wręcz mówi się o toksyczności!). Naukowcy z Keele University dowiedli zaś, że kontakt żywności z aluminium jest niezdrowy dla organizmu człowieka (ich stosowanie może przyczynić się do rozwoju Alzheimera).

keksowka_ciasto3_light

Jak zatem gotować zdrowo, ale i smacznie? Ofertę godną uwagi prezentuje marka TERMISIL. W naczyniach marki TERMISIL można piec, ale i gotować. Wszystko to za sprawą wysokiej jakości materiału, z jakiego są wykonane. Szkło borokrzemowe TERMISIL jest trwałe i bezpieczne. Potrzebujesz dowodu? Możemy przytoczyć nawet dwa – po pierwsze nie bez powodu butelki dla niemowląt coraz częściej wykonywane są właśnie z tego typu szkła (żadna niebezpieczna substancja nie przenika do pokarmu), a po drugie – wysoka odporność tego tworzywa zdecydowała o wykorzystaniu go w laboratoriach. Szkło borokrzemowe jest ponadto polecane dla alergików, i co najważniejsze – potrawy przygotowywane w szkle tego typu są zdrowe w przeciwieństwie do potraw smażonych.
Zdrowie jest najważniejsze, a na co jeszcze powinno się zwrócić uwagę? Istotny jest choćby rodzaj szkła, z jakiego wykonane jest naczynie. Ważne, aby było ono żaroodporne. Powszechnie stosowane szkło sodowe jest podatne na zarysowania, a po dłuższym okresie eksploatacji – matowieje, przez co traci na swojej atrakcyjności. Z naczyniami TERMISIL nie będzie takiego problemu – raz kupione posłużą na lata. Staranie ułożone warzywa czy mięso mogą zostać podane w tym samym naczyniu. Podobnie z ciastem czy tartą na słodko – zapomnij zatem o żmudnym krojeniu słodkości i wykładaniu ich na talerz. Zdecyduj się na podanie smakołyku w formie, w której go upiekłaś. Oczekiwania klientów, którzy coraz większą uwagę zwracają na to co jedzą sprawiły, że marka TERMISIL sukcesywnie wprowadza na rynek najnowocześniejsze naczynia. Gotujesz, przechowujesz, zamrażasz serwujesz, a to wszystko w jednym naczyniu. Stawiamy na wygodę w czystej postaci!

PNSP510A_AR_logo_light

Bycie eko to dzisiaj nie tylko moda, ale i styl życia. Świat dopomina się dbania o przyrodę, ale i o nas samych. Dzięki naczyniom ze szkła borokrzemowego TERMISIL powstaną zdrowe potrawy. To również ekonomia czasu (gotujesz, podajesz, zamrażasz – wszystko w jednym naczyniu). A firma TERMISIL pragnie ułatwić użytkownikom życie, oszczędzając ich cenny czas w dzisiejszym zabieganym świecie. Dodajmy do tego odporność szkła borokrzemowego, które sprawi, że ulubiony garnek czy brytfanna na długie lata pozostaną naczyniami najlepszymi w Twojej kuchni, bez konieczności zakupu nowych garnków. Zdrowie, bezpieczeństwo, komfort.

A czym ty kierujesz się przy wyborze naczyń, które znajdują się w Twoim domu? Jakich naczyń brakuje według Ciebie na rynku?



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...