Testuj naczynia żaroodporne TERMISIL

14 sierpnia 2013, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Gotujesz, pieczesz, przechowujesz, zamrażasz , serwujesz – wszystko w jednym naczyniu!

Możecie je przetestować w naszej akcji zgłaszając się TUTAJ

ZDROWE PARCIE NA SZKŁO TERMISIL

Szybkie tempo życia sprawia, że mamy niewiele czasu na odpoczynek, przyjemności, nie wspominając już o gotowaniu. Codziennie poszukujemy odpowiedzi na pytanie: jak szybko przygotować posiłek, dbając przy tym o zdrowie nasze i naszych najbliższych. No i oczywiście – dbając o smak. Gotowanie staje się modne, a spożywanie zdrowych posiłków wpisuje się w kanon najnowszych trendów wellness.

CMSP140A_AR6

Moda na zdrowie i ekologię na stałe wpisała się w życie współczesnych pokoleń. Chcemy zjeść szybko, dietetycznie i niebanalnie. Poszukujemy nowych smaków, czystych, niczym nie zmąconych i bez chemii. Szukamy szybkich sposobów na przygotowanie pysznego posiłku i alternatywy dla ciężkich, tłustych, smażonych potraw, zastępując je pieczeniem czy duszeniem. Dlatego coraz większą popularność w naszych kuchniach zyskują naczynia ze szkła żaroodpornego: garnki, brytfanny, salaterki i inne. Konsumenci cenią szkło w kuchni za jego niezwykłe właściwości pozwalające chronić potrawę przed utratą cennych mikroelementów oraz zachować ich naturalny smak i zapach.

Gotowanie w szkle właściwie nie wymaga tłuszczu, dania są znacznie mniej kaloryczne. Szkło TERMISIL… to więcej niż szkło! Pozwala czerpać czystą przyjemność płynącą z gotowania i przez długi czas cieszyć się nieskazitelnym wyglądem naczyń. Dlatego szkło okazało się być idealnym partnerem w gotowaniu.

COBP080A_COBB025A_AR1

Naczynia ze szkła żaroodpornego nie tylko zapewnią doskonałe efekty kulinarne, ale też ograniczą nam czas spędzony w kuchni. Wysoka odporność termiczna szkła TERMISIL na działanie wysokich i niskich temperatur od -50 do +500°C. Gładka powierzchnia szkła, ułatwia utrzymanie produktów w czystości i umożliwia stosowanie go również w zmywarce. Twardość i wysoka odporność mechaniczna zapewnia wytrzymałość na zarysowania i matowienie w zmywarkach. Naczynia żaroodporne TERMISIL nie przejmują smaku ani zapachu przechowywanej w nich żywności, są bezpieczne i zdrowe – również dla alergików. Ich dodatkowym atutem jest fakt, że potrawy w nich przygotowane możesz podać na stół bezpośrednio po wyjęciu z piekarnika czy z kuchenki.

CZ00085A_AR6

Dla miłośników ekologicznego podejścia do życia dodamy, iż szkło jest poddawane pełnemu recyklingowi.

GRILL&DROP
Innowacyjny system Grill&Drop to unikalna, opatentowana przez TERMISIL technologia, która chroni potrawę przed przywieraniem oraz zapewnia jej odpowiednie nawilżenie. Dzięki równomiernie rozłożonym na pokrywce kroplom szkła, parująca woda wymusza termoobieg i równomierne nawilżenie potrawy. To sprawia, iż grillowane mięso oraz warzywa są aromatyczne, soczyste i wyjątkowo smaczne.

PBSP140A_AR

590 POWODÓW…
TERMISIL Huta Szkła Wołomin S.A. jest członkiem projektu „590 powodów, dla których warto kupować polskie produkty”, organizowanego przez Stowarzyszenie PEMI. Akcja ma zwrócić uwagę na korzyści płynące z kupowania rodzimych produktów, a także zwiększyć świadomości konsumentów w zakresie ich kupowania. – „Promowanie krajowych produktów zakreśla coraz większe kręgi. Każdy się zastanawia, dlaczego mamy kupić produkt powstały w Polsce? Odpowiedź jest prosta. Każdemu z nas zależy na tym, aby wspierać polską gospodarkę, bo wtedy duża część wydanych pieniędzy wraca do nas. Jak? Przez wzrost sprzedaży, a co za tym idzie i wzrost zatrudnienia, pensji, przez podatki, które przedsiębiorca płaci w kraju, czy przez inwestycje, które czyni. Naczynia ze szkła TERMISIL, jak wiele innych polskich produktów, są produkowane według bardzo wysokich wymagań technicznych. Dzięki świadectwu jakości możemy stale się rozwijać, poszerzać zakres działania, zwiększać produkcję na eksport, a co za tym idzie – dawać nowe miejsca pracy.” – dodaje Angelika Fedrowicz Burcon, Dyrektor Marketingu TERMISIL Huty Szkła Wołomin S.A.

PNSO100A_AR

CIEKAWOSTKA
Czy wiesz, że… szkło borokrzemowe znajduje zastosowanie nie tylko w kuchni? Firma TRITON SUBMARINES skonstruowała łódź podwodną, która jest na tyle wytrzymała, że można w niej bezpiecznie dotrzeć na dno Rowu Mariańskiego -najgłębszego miejsca na Ziemi.
Jednym z kluczowych czynników sukcesu w tym przedsięwzięciu jest szkło borokrzemowe zastosowane jako materiał do budowy łodzi. Właściwości szkła, jego odpowiedni kształt i wyjątkowa wytrzymałość zapewniają odporność na naciski, jakim poddawane są łodzie podwodne na największych głębokościach.