Bez żurku, białej kiełbasy i jajek z majonezem nie wyobrażamy sobie wielkanocnej uczty. A gdyby tak zaskoczyć gości i wzbogacić menu oryginalnym daniem? Wytwórcza Spółdzielnia Pracy „Społem” poleca Musztardę Kielecką delikatesową stołową, która nada unikalny smak nie tylko pieczonym mięsom, ale także ziemniakom.
Połączenie składników najwyższej jakości oraz gładka, kremowa konsystencja gwarantują, że wielkanocne dania z dodatkiem kieleckiego wyrobu będą aromatyczne, a także wyraziste!
W musztardowej marynacie
Jeśli znudziły Ci się gotowane ziemniaki doprawiane solą, w te święta przygotuj je w nieco inny sposób. Wymieszaj kilka łyżek Musztardy delikatesowej stołowej z ząbkiem czosnku i szczyptą tymianku. Następnie obierz ziemniaki, pokrój na je na ćwiartki i połącz z marynatą. Całość przełóż do naczynia żaroodpornego i piecz ok. 40 min w temperaturze 200 stopni. Taka marynata świetnie pasuje także do drobiu i wieprzowiny. Smacznego!