Muffiny z rumem

16 listopada 2012, dodał: airad1
Artykuł zewnętrzny

*2 szkl mąki tortowej
*0,5 szkl cukru
*1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
*20 dag jagód (mogą być mrożone)
*1 jajko
*2/3 szkl maślanki
*0,5 szkl oleju
*2 łyżki rumu

Mąkę wymieszać z cukrem i proszkiem do pieczenia.
Jajko,olej i maślankę i rum połączyć razem i wlać do sypkich produktów.
Wymieszać.Dodać jagody.Ponownie wymieszać.
Foremki wyłożyć do 2/3 wysokości i wstawić do piekarnika na 25 min na 180 stopni.
Polać lukrem i udekorować kawałkami jagód.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nietypowa aranżacja biura - jak sąd…
Nietypowa ale praktyczna aranżacja biura może być jak najbardziej. Podoba mi się!
"nocne marki" - dozwolone po 22 :)
Ja bardzo późno chodzę spać, więc zanim zasnę co nie mam z tym...
Depilacja-co najlepsze?
Depilatory laserowe są bardziej precyzyjne niż IPL. Wielu ekspertów uznaje, że jest to najskuteczniejsza...
Torebka duża czy mała?
Małe torebki okazują się być świetnym dodatkiem stylizacyjnym. Dla przykładu mała torebka na łańcuszku...