Mieszanki bakaliowe Siesta

21 czerwca 2011, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Nowe mieszanki bakaliowe Siesta

Marka Siesta poszerzyła swoją ofertę o dwa nowe produkty: Mieszankę bakaliową i  Mieszankę Studencką. Nowe mieszanki Siesta zaskakują oryginalnym, niespotykanym do tej pory na polskim rynku, połączeniem bakalii. W ich składzie konsumenci znajdą dorodne oraz pełne wartości odżywczych orzechy i suszone owoce. Mieszanka bakaliowa i Mieszanka studencka to zdrowe,  pożywne przekąski.

Nowa Mieszanka Bakaliowa Siesta to unikalne połączenie migdałów, orzechów makadamia, rodzynek i żurawiny. Orzechy makadamia, które należą do najbardziej egzotycznych i luksusowych orzechów świata, zawierają dużo włóknika, który wspomaga procesy trawienne oraz selenium i kwas foliowy. Natomiast bogata w witaminę C żurawina, skutecznie podnosi odporność organizmu.

Mieszanka Studencka Siesta jako jedyna na rynku zawiera wiśnie, orzechy nerkowca, rodzynki i migdały. Orzechy nerkowca są delikatne w smaku i bardzo zdrowe. Witaminy
oraz związki mineralne w nich zawarte – głównie cynk i żelazo – pozytywnie wpływają na włosy, skórę i paznokcie. Posiadają także właściwości uspokajające, dlatego zalecane są osobom przemęczonym i żyjącym w stresie. Mieszanka Studencka to doskonała przekąska przed trudnym egzaminem czy spotkaniem służbowym.

Nowe mieszanki bakaliowe marki Siesta posiadają wygodne, stojące opakowania, wyposażone w praktyczny pasek, ułatwiający powtórne zamykanie. Dzięki niemu bakalie nie tracą świeżości. Na opakowaniach znajdują się także informacje o GDA, zawartości składników odżywczych produktu oraz ciekawostki o bakaliach.

Producent: Jutrzenka Colian

Produkt: Mieszanka bakaliowa (90 g), Mieszanka studencka (90 g)

Cena det.:    3, 70 zł