Menu afrodyzjakowe

12 lipca 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Menu  afrodyzjakowe  – przez żołądek do …

Afrodyzjaki to dania oraz składniki poszczególnych potraw, które w sposób naturalny pobudzają nasze zmysły tym samym zwiększając pożądanie, dodając pikanterii wieczorowi z ukochaną osobą.

Popularnymi afrodyzjakami są przede wszystkim owoce morza: krewetki, małże, także ryby w szczególności łosoś.  W afrodyzjakowym menu niezwykle istotną rolę odgrywają również przyprawy takie jak imbir, wanilia kolendra, chilli, cynamon, lubczyk, papryka.
Owoce które najbardziej pobudzają zmysły to ananasy, mango, banany, pomarańcze, mandarynki i truskawki oczywiście w czekoladzie, która znana jest ze swoich właściwości relaksacyjno – odprężających.

Lista afrodyzjaków jest bardzo długa i różnorodna, my postaraliśmy się dla Państwa dobrać te najbardziej smakowite pomijając ogon krokodyla czy wątrobę tygrysa.

Przystawki:

  • ślimaki  zapiekane z chilli i imbirem na liściach  młodego szpinaku
  • krewetki w śmietanowo czosnkowym sosie z kolendry

Zupy

  • zupa borowikowa
  • zupa krem  z zielonego  groszku  z mascarpone i cynamonem

Dania  główne

  • łosoś ze smardzami w sosie holenderskim z paprykową sałatką
  • delikatne  tagliatelle ze świeżymi truflami i orzeszkami Pini

Desery

  • truskawki  w czekoladzie
  • sałatka  egzotyczna z wanilią i bacardii
  • zapiekane  banany z migdałami i cynamonem z upojnie delikatnym sosem z afrykańskich pomarańczy

Do dań bazujących na afrodyzjakach polecamy dodatkowo wino musujące lub wino czerwone, które uintensywnią efekt serwowanych dań, dopasowując się do nich smakowo.
[ Menu dostępne jedynie przy rezerwacji pakietów miodowych lub pakietu Romantyczne Chwile] Szczegóły: www.hotelarnia.pl