Kuchnia meksykańska to różnorodność smaków i barw. Jej podstawą są warzywa (wiele różnych gatunków fasoli i papryk), mięsa, pikantne sosy oraz wyraziste przyprawy. Głównym składnikiem, który nadaje specyficzny smak meksykańskim potrawom, jest papryczka chili, występująca również w daniu Mexican Chicken marki FRoSTA.
Mexican Chicken to kompozycja przygotowana według oryginalnej receptury. Stanowi połączenie soczystego mięsa z piersi z kurczaka, sypkiego ryżu, chrupiącej papryki, aromatycznych pomidorów, złocistej kukurydzy oraz fasoli szparagowej, czerwonej i żółtej. Wyrazisty smak potrawa zawdzięcza pikantnemu sosowi sambal oelek (na bazie chili) oraz przyprawom m.in. pieprzowi kajeńskiemu. Już 10 minut wystarczy do przygotowania dania, które zachwyci wszystkich miłośników kuchni meksykańskiej.
Mexican Chicken, podobnie jak inne dania z kuchni świata z oferty FRoSTY, przygotowano z naturalnych składników. Zgodnie z polityką 100% naturalnego smaku produkt nie zawiera: wzmacniaczy smaku, barwników, aromatów, skrobi modyfikowanej, tłuszczów utwardzonych i konserwantów.