Marchewkowe muffinki

20 listopada 2012, dodał: makumba
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

20 dag mąki

20 dag marchewki

4 jajka

100 ml oleju

1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

3 łyżki płatków owsianych

1,5 łyżki cukru

½ łyżeczki cynamonu

Szczypta soli

Cukier puder do posypania  muffinek

Masło do wysmarowania foremek

Wykonanie:

Jajka z cukrem zmiksować. Dodać olej i przesianą mąkę z proszkiem, szczyptę soli, cynamon i płatki owsiane. Marchewkę oskrobać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, a następnie połączyć z masą jajeczno-mączną. Dokładnie wyrobić łyżką drewnianą. Formę z dołkami natłuścić roztopionym masłem. Napełnić ciastem do połowy wysokości i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 170-1800C na 15 minut. Po przestudzeniu posypać cukrem–pudrem.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz