Początek dnia to ważna pora

4 listopada 2010, dodał: turit
Artykuł zewnętrzny

file1288885943

Początek dnia to ważna pora. To, w jaki sposób rozpoczniemy naszą codzienną aktywność, ma wpływ na późniejsze samopoczucie i energię do działania. Skutecznym sposobem na poranną pobudkę jest pożywne i smaczne śniadanie, które pozwoli nam realizować zaplanowane działania. Warto więc zacząć dzień od chrupkiego chlebka Wasa Solruta.

Wasa Solruta to chlebek wypiekany z pełnoziarnistej i bogatej w błonnik mieszanki mąki żytniej i pszennej. Unikalna technologia produkcji pozwoliła piekarniczym mistrzom Wasa uzyskać kromki puszyste, wyraziste w smaku i bardziej przypominające tradycyjne, pulchne pieczywo niż klasyczne chrupkie wypieki. Dzięki temu Solruta wypełnia lukę pomiędzy pieczywem chrupkim a tradycyjnym chlebem. Wielu z nas ceni sobie produkty o bardzo wysokiej jakości, gwarantujące, że wybrany artykuł jest bezpieczny i godny zaufania. Często jednak nie smakują one najlepiej, przez co radość z posiłku jest mniejsza. Nowy produkt Wasy został stworzony właśnie z myślą o tych, dla których wysoka jakość musi iść w parze z dobrym smakiem i komfortem jedzenia.

Solruta oznacza po szwedzku „mały słoneczny zakątek”. Nazwa ta oddaje w pełni wygląd delikatnych kromek; złocisty kolor i pyszne dodatki na kanapce z pewnością zdołają przenieść nas do krainy dobrych smaków. Chleb przygotowany został w trzech smakach, aby każdy mógł wybrać swój ulubiony. Możemy kupić Wasę Solruta z sezamem, z dynią lub z orkiszem. Pomysł na trzy smaki chleba to wynik przemyśleń, że każdy z nas lubi zmieniać swoje menu, a eksperymenty i nowe smaki w kuchni to swoistego rodzaju moda ostatnich lat.

By posiłek uczynić atrakcyjnym i wygodnym, kromki Solruta mają kształt kwadratu, podzielonego na dwie części, które łatwo można przełamać i np. przygotować różne kanapki. To dobry sposób na zachęcenie dzieci do zjedzenia pożywnego śniadania – my przygotujemy jedną kanapkę, drugą przygotuje nasze dziecko, a zwycięzcą konkursu będzie ta osoba, której dzieło bardziej smakowało całej rodzinie.

Przepis na pożywne śniadanie

Przełam się i zjedz śniadanie – to motto powinno nam towarzyszyć każdego poranka. Wielu z nas zna powiedzenie, które mówi o królewskim śniadaniu, mieszczańskim obiedzie i kolacji żebraka; nie są to słowa rzucone na wiatr… Regularność spożywania posiłków, tak jak dostarczenie organizmowi z rana składników niezbędnych do udanego rozpoczęcia dnia, pomaga utrzymać odpowiednią wagę oraz uodparnia na stres. W jaki sposób przygotować śniadanie, aby było zarówno dobre, jak i pożywne?

Dobrym sposobem na szybkie śniadanie jest musli, które można przygotować z mlekiem lub jogurtem oraz z owocami – bananem czy mango. Posiłek uzupełniamy kanapkami. Tu nasze pomysły ograniczone są tylko naszą wyobraźnią. Dla niezdecydowanych mamy wskazówki: kromki Solruta z dodatkiem sezamu świetnie komponują się z miodem, dżemem i twarożkiem. Do twarogu możemy dołożyć rzodkiewkę, która jest bogata w witaminy oraz składniki mineralne. Rozwiązaniem dla bardzo zabieganych jest chleb bez dodatków, równie smaczny, ale – co ważne – pożywny i dający energię. Solruta z dynią dobrze komponuje się z plasterkami szynki, sera żółtego i z warzywami; pomidor, ogórek lub szczypior to niezbędny witaminowy dodatek do kanapki. Orkisz stanowi propozycję dla tych, którzy bardzo lubią smak tradycyjnego pieczywa. Jeśli na chlebek położymy drobiowe wędliny lub ser pleśniowy, pożywne śniadanie zapewnione. Gdy mamy więcej czasu, warto przygotować poranną sałatkę z zielonej sałaty, ogórków, pomidorów, sera feta oraz oliwek, do witaminowej bomby dokładamy błonnik zawarty w pieczywie Wasa Solruta i pożywne śniadanie gotowe!

Poranny pośpiech i nerwowość towarzyszą ludziom każdego dnia. Nie zapominajmy jednak o tym, że dobre i pożywne śniadanie pozwoli nam z większą energią zacząć dzień.