Quick Cut – niezastąpiony pomocnik w kuchni | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Quick Cut – niezastąpiony pomocnik w kuchni

26 marca 2014, dodał: BV
Artykuł zewnętrzny

7. AMC Quick Cut (Kopiowanie)

Kto z nas nie zalewa się łzami przy krojeniu cebuli? A komu czasami nie chce się składać, rozkładać i myć blenderu kuchennego by przygotować sobie koktajl? Ile razy denerwowaliście się przyrządzając małą ilość guacamole lub innej pasty, gdy okazywało się, że rozdrobnienie wszystkich składników graniczy z cudem, bo ostrza słabo do nich docierają? Jeśli dotyczy Was choć jeden z powyższych problemów lub po prostu lubicie sobie ułatwiać życie, musicie wypróbować tego niepozornego, kuchennego pomocnika.

Błyskawiczny rozdrabniacz, ale nie tylko

Quick Cut to wielofunkcyjne urządzenie kuchenne, które szybko i sprawnie rozdrobni produkty niezbędne do przygotowania koktajlu, pasty, dipu, farszu czy deseru. Jest to mechanizm, który aby funkcjonować, nie potrzebuje prądu, gdyż napędza go pociąganie za sznurek. Wtedy też uruchamiają się trzy ostrza, dzięki którym można rozdrabniać, siekać mieszać i miksować. Dodatkowo, przy użyciu wkładu w postaci sitka można także osuszyć w nim świeżo umyte zioła.
Jeśli lubisz popijać świeże koktajle z kawałkami owoców, bądź też warzyw czy zajadać się domowymi lodami owocowymi, Quick Cut stanie się Twoim ulubieńcem. Z jego pomocą przygotujesz pyszne dodatki do kanapek, takie jak pasty, salsy do przekąsek, ale także kruszonki do owocowego crumble czy bitą śmietanę. A to wszystko w mgnieniu oka. Wystarczy jedynie parę pociągnięć, a nawet majonez czy kruszony lód wyjdzie doskonale.

Dziecinnie prosty w obsłudze

Ostrzegamy, że jeśli to małe urządzenie zagości w Twojej kuchni, trudno Ci będzie się potem bez niego obyć. Quick Cut pomaga w codziennej pracy sprawiając, że staje się ona przyjemniejsza, a przede wszystkim wygodniejsza. Aby umyć „błyskawicznego rozdrabniacza” wystarczy dodać odrobinę płynu do mycia naczyń, wlać wodę, zakryć pojemnik pokrywką i kilkukrotnie potrząść. Następnie wypłukać i gotowe. Nie musisz się już męczyć z odkręcaniem i wyjmowaniem poszczególnych części, a zaoszczędzisz przy tym kilka cennych minut. Quick Cut to również urządzenie bezpieczne, dlatego nawet dzieci mogą brać udział w przygotowaniu potraw. Pozwoli im to na naukę pracy w kuchni, a Tobie da możliwość spędzenia z nimi trochę czasu.

Warto dodać, że dzięki dodatkowej pokrywce możesz przechować przygotowanie jedzenie w lodówce, ale także zabrać je do pracy, szkoły, czy też na dłużą podróż. Masz wtedy pewność, że wszystko pozostanie na swoim miejscu, a przy tym nie potrzebujesz już dodatkowych pojemników, co wiąże się z mniejszą ilością naczyń do zmywania.

Zainspiruj się przepisami z wykorzystaniem Quick Cut:

Coś na słodko
TWAROGOWE LODY MALINOWO-BANANOWE

Składniki:
1 banan
100 g mrożonych malin
2 łyżki cukru pudru
50 g śmietany
100 g twarogu (20%)

Przygotowanie:

Obrać banana ze skórki, pokroić na plasterki i odstawić na 2 godziny do zamrażalnika.
Zamrożone maliny i plasterki banana oraz cukier puder umieścić w misce Quick Cut i całość dokładnie rozdrobnić. W tym celu wykonaj ok. 20 pociągnięć sznurkiem.
Dodać śmietanę i twaróg, a następnie całość dokładnie wymieszać. Wystarczy ok. 10 pociągnięć. Serwować od razu po przygotowaniu.
Inna wersje przepisu:
Zamiast malin do przyrządzenia deseru można użyć 100 g oczyszczonych i pokrojonych w ćwiartki mrożonych truskawek.

 

Coś na słono
KREM Z WĘDZONEJ RYBY

Składniki:
1 dymka
125 g wędzonego fileta z pstrąga
2 gałązki estragonu
100 g twarogu (20%)
sól, pieprz
cukier
sok z cytryny

Przygotowanie:

1. Dymkę oczyścić, pokroić na kawałki, umieścić w Quick Cut i posiekać.
2. Filet z pstrąga pokroić na kawałki, oskubać listki estragonu, a następnie oba składniki również przełożyć do miski Quick Cut. Wszystkie składniki dokładnie zmiksować.
3. Dodać twaróg, nieco soli, pieprzu, cukru oraz soku z cytryny i dokładnie wymieszać z kremem rybnym, a następnie ponownie doprawić do smaku.

Inne wersje przepisu:
Zamiast filetu z pstrąga do przygotowania kremu można użyć takiej samej ilości pokrojonego w kostkę wędzonego łososia. W takiej sytuacji estragon należy zastąpić koprem a gotową potrawę doprawić do smaku musztardą i wytrawnym wermutem.
Twaróg można równie dobrze zastąpić twarożkiem lub serem mascarpone.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Tabletka "po" od 15 roku życia
Dla mnie seks 15 latki jest czymś niepojętym, przeraża mnie to! ale teraz...
Błędy w komunikacji - 12 zdań, któr…
Będąc w związku trzeba wręcz należy rozmawiać. Nie tylko o problemach, bo te bardzo...
Podwyżka renty socjalnej
Uważam, że skutki podniesienia renty socjalnej będą korzystne społecznie. Grupa osób najbardziej w...
Złomowanie auta
Też tak myślę, że dzisiaj każdy patrzy gdzie kupić coś taniej tym bardziej...