Makaron Czaniecki rurka ukośna – opinia testerki

6 marca 2012, dodał: GastroMonia
Artykuł zewnętrzny

Rurka ukośna to kolejny z makaronów Czaniecki, który mogłam degustować dzięki współpracy z portalem Uroda i Zdrowie. Opakowanie to 500 gram makaronu. Przy czym 100 g to tylko 349 kcal, czyli śmiało więc można się nim zajadać z innymi dodatkami. Moja propozycja to makaron z białą kiełbasą i duszoną cebulą. Jednakże makaron ten wykorzystałam również do zapiekanek, gdzie sprawdził się znakomicie i smacznie. Kolejny makaron firmy Czaniecki, który nie skleja się po ugotowaniu. Nie lubię „pozbijanego” makaronu, który nie wygląda ani estetycznie, ani też nie je się go dobrze. W przypadku tego makaronu takie sytuacje nie miały miejsca. Paczka makaronu wystarcza na 5-6 mniejszych porcji lub 4 większe, na duży apetyt. Gotuje się bardzo szybko, bo tylko 10 minut. Co dla osób zapracowanych staje się niezastąpionym składnikiem w kuchni. Lubię makaron al dente i taka właśnie jest rurka ukośna zaraz po ugotowaniu. Muszę przyznać, że makarony Czaniecki mile mnie zaskoczyły zarówno smakiem, tym, że się nie sklejają oraz różnorodnym asortymentem. Niestety będąc ostatnio w dwóch z marketów nie mogłam go odszukać na półkach. Bardzo żałuję, bo mam już swoich faworytów wśród makaronów tej firmy. Bardzo się cieszę, że mogłam być testerką tej firmy, z radością i przekonaniem mogę polecić te makarony!

Składniki:

  • makaron Czaniecki – rurka ukośna
  • biała kiełbasa
  • 4 łyżki oleju
  • cebula
  • majeranek
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

Makaron gotujemy. Kiełbasę kroimy na małe kawałki, cebulę w kostkę. Dusimy na oleju. Gotowe przekładamy do odcedzonego makaronu i razem mieszamy. Doprawiamy majerankiem, solą oraz pieprzem.

Wpis znajdziesz tu

Testowała:

GastroMonia – od ponad 4 lat prowadzę bloga kulinarnego, gdzie nie tylko można znaleźć różne przepisy ale również dekoracje potraw, stołu czy prezentów. Szukasz pomysłu na zorganizowanie imprezy zapraszam na Poszukuje również ciekawy miejsc gdzie można tanio i smacznie zjeść.. Uwielbiam kulinarne nowinki. (nick: GastroMonia)
Prowadzi bloga: www.gastromonia.blox.pl



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.