Makaron Czaniecki rurka ukośna – opinia testerki

6 marca 2012,
dodał: GastroMonia
Artykuł zewnętrzny

Rurka ukośna to kolejny z makaronów Czaniecki, który mogłam degustować dzięki współpracy z portalem Uroda i Zdrowie. Opakowanie to 500 gram makaronu. Przy czym 100 g to tylko 349 kcal, czyli śmiało więc można się nim zajadać z innymi dodatkami. Moja propozycja to makaron z białą kiełbasą i duszoną cebulą. Jednakże makaron ten wykorzystałam również do zapiekanek, gdzie sprawdził się znakomicie i smacznie. Kolejny makaron firmy Czaniecki, który nie skleja się po ugotowaniu. Nie lubię „pozbijanego” makaronu, który nie wygląda ani estetycznie, ani też nie je się go dobrze. W przypadku tego makaronu takie sytuacje nie miały miejsca. Paczka makaronu wystarcza na 5-6 mniejszych porcji lub 4 większe, na duży apetyt. Gotuje się bardzo szybko, bo tylko 10 minut. Co dla osób zapracowanych staje się niezastąpionym składnikiem w kuchni. Lubię makaron al dente i taka właśnie jest rurka ukośna zaraz po ugotowaniu. Muszę przyznać, że makarony Czaniecki mile mnie zaskoczyły zarówno smakiem, tym, że się nie sklejają oraz różnorodnym asortymentem. Niestety będąc ostatnio w dwóch z marketów nie mogłam go odszukać na półkach. Bardzo żałuję, bo mam już swoich faworytów wśród makaronów tej firmy. Bardzo się cieszę, że mogłam być testerką tej firmy, z radością i przekonaniem mogę polecić te makarony!

Składniki:

  • makaron Czaniecki – rurka ukośna
  • biała kiełbasa
  • 4 łyżki oleju
  • cebula
  • majeranek
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

Makaron gotujemy. Kiełbasę kroimy na małe kawałki, cebulę w kostkę. Dusimy na oleju. Gotowe przekładamy do odcedzonego makaronu i razem mieszamy. Doprawiamy majerankiem, solą oraz pieprzem.

Wpis znajdziesz tu

Testowała:

GastroMonia – od ponad 4 lat prowadzę bloga kulinarnego, gdzie nie tylko można znaleźć różne przepisy ale również dekoracje potraw, stołu czy prezentów. Szukasz pomysłu na zorganizowanie imprezy zapraszam na Poszukuje również ciekawy miejsc gdzie można tanio i smacznie zjeść.. Uwielbiam kulinarne nowinki. (nick: GastroMonia)
Prowadzi bloga: www.gastromonia.blox.pl



FORUM - bieżące dyskusje

jaką wodę pić?
Nie lubisz smaku samej wody? Miałam tak kiedyś, a potem jakoś się przyzwyczaiłam.
Ogólnie o zdrowiu
Witaminka D musi być, do tego B12 i jak czuję się gorzej,...
Problem z włosami
No właśnie, słusznie zauważyłaś Iwonko, że to skład powinien decydować o wyborze suplementu. Zazwyczaj...
Na Jesienne smutki jakie zapachy?
O zapachu prania? :D Brzmi ciekawie. Zawsze lubiłam tę świeżość, jak ktoś w pobliżu...

Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.