Mąka do domowych zadań specjalnych – Dolnośląska Mąka Tortowa z Młyna Jaczkowice

29 lipca 2022, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Mąka do domowych zadań specjalnych – Dolnośląska Mąka Tortowa z Młyna Jaczkowice

Domowe wypieki to nie tylko przepyszne ciasta, ale także nietuzinkowa forma wyrażania miłości. Kiedy tylko wyczuwamy zapach świeżo upieczonych ciastek czy muffinek, natychmiast przenosimy się do magicznego świata pełnego ciepła. Jednak domowe wypieki to coś więcej niż tylko przygotowanie posiłku. To momenty, kiedy zaczynamy od prostych składników, takich jak mąka czy jajka, a kończymy z wyśmienitymi wypiekami, które rozpieszczają zarówno podniebienia, jak i serca naszych bliskich. 

Samodzielne przygotowane ciasta i ciasteczka to jedna z najpiękniejszych i najsmaczniejszych form tworzenia w kuchni. To prawdziwa sztuka, która pozwala nam przygotować aromatyczne, świeże i pełne smaku przysmaki. Aby jednak kuchenne dzieła zachwyciły podniebienia naszych bliskich, warto wykorzystać składniki wysokiej jakości. Przykładem może być Mąka Tortowa z Młyna Jaczkowice.

Dolnośląska Mąka Tortowa
Fot. Młyn Jaczkowice

Zapach i smak w jednym!

Nieodłącznym elementem domowych ciast i ciasteczek jest ich zapach. Wypełniony wonią słodkich wypieków dom to wyjątkowe wspomnienie, które ociepla myśli niejednej osoby. Jednak, by aromatyczna szarlotka, delikatny biszkopt lub domowe muffinki kusiły naszych najbliższych aromatem i zachwycały ich podniebienia, warto zadbać o odpowiednie przygotowanie takich łakoci.

Podstawą domowych wyrobów cukierniczych jest mąka, która – w zależności od swojego przemiału – w różny sposób wpływa na ciasto. Na przykład Mąka Tortowa z Młyna Jaczkowice typu 450 jest delikatna i wysoko przemielona, co gwarantuje bardzo jasny kolor i wyjątkową lekkość wypieku. Jest to szczególnie docenianie przy wypieku tortów, ciast oraz biszkoptów.

Wyjątkowy wygląd i smak

Domowe wypiekanie łakoci to także wyjątkowy sposób na spędzenie czasu z najbliższymi. Wspólne podbijanie kuchni to zarówno dobra zabawa, jak i okazja do budowania więzi i tworzenia wspomnień, które zostaną z nami na długie lata. Samodzielne przygotowywanie łakoci pozwala nam również na eksperymentowanie z przepisami i dostosowanie ich do swoich preferencji. Dodając ulubione dodatki lub przyprawy możemy stworzyć unikalny wypiek, który zaskoczy podniebienia nie tylko nasze, ale i naszych najbliższych. Jest to też doskonały sposób na wyrażenie swojej kreatywności, a udekorowane  według indywidualnego projektu ciasta, babeczki lub nawet całe torty to prawdziwe dzieła sztuki.

Domowe wypiekanie to nie tylko przygotowanie deseru, ale całe doświadczenie kulinarne. Dlatego, aby nasze przysmaki zachwycały zarówno wyglądem, jak i smakiem warto do ich przygotowania wykorzystać dedykowane produkty wysokiej jakości. Odpowiednio dobrane składniki stanowią podstawę udanego wypieku, który zaczaruje podniebienia naszych najbliższych.

Dobra mąka to podstawa!

W kuchennych zmaganiach wydatnie pomoże nam Mąka Tortowa z Młyna Jaczkowice. Dolnośląska mąka typu 450 opiera się na połączeniu wieloletniej tradycji młynarskiej z najnowszymi technologiami oraz wykorzystaniu wyselekcjonowanych zbóż. Dolnośląska Mąka Tortowa to czysty, naturalny składnik potraw, który gwarantuje wysoką jakość i pyszny smak domowych wypieków. Typ 450, świadczący o wysokim przemiale mąki, gwarantuje bardzo jasny kolor i wyjątkową puszystość. Są to cechy szczególnie doceniane przy wypieku ciast, tortów oraz muffinek.

Wyróżniona certyfikatem „Doceń Polskie” Dolnośląska Mąka Tortowa z Młyna Jaczkowice to doskonały asystent kulinarnych zmagań, który zapewni nam udane wypieki – począwszy od drobnych muffinek lub ciasteczek, aż po całe torty.

Samodzielnie przygotowane łakocie i desery nie tylko smakowite przekąski, ale również sposób na wyrażenie swojej miłości, pomysłowości, a także tworzenie wyjątkowych wspomnień z najbliższymi. To również sztuka, która łączy pokolenia, tworząc tym samym wspaniałą atmosferę w domu. Niezależnie od tego jak często przygotowujemy domowe wypieki,  zawsze przynoszą one satysfakcję oraz radość. Dlatego też warto dać się ponieść kulinarnym przygodom, w których towarzyszą nam dobra zabawa, dobra atmosfera i – dobre produkty.

Wartość odżywcza w 100 g produktu Tortowa typ 450
Wartość energetyczna 1481 kJ / 349 kcal
Tłuszcz 1,2 g
W tym: kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
Węglowodany 72,1 g
W tym: cukry 0,3 g
Błonnik 1,5 g
Białko 11, 7 g
Sól 0,005 g

Dolnośląska Mąka Tortowa Typ 450

MŁYN JACZKOWICE

P.P.U.H. WOSEBA Sp. z o. o.

Dystrybucja: LIDL, Sieci DINO, EKO, Selgros, Makro, wiele lokalnych sieci i dystrybutorów w całej Polsce.

Cena: około 2,50-3 zł

 

P.P.U.H. WOSEBA Sp. z o. o. MŁYN JACZKOWICE to producent mąki, który stosuje rozbudowany system kontroli jakości obejmujący każdy etap produkcji mąki i otrąb począwszy od dostawy surowca a skończywszy na gotowym produkcie. Młyn Jaczkowice położony jest wśród żyznych pól doliny Odry, które słyną z uprawy znakomitej pszenicy, wykorzystywanej do produkcji najwyższej jakości mąk. Produkty marki są wyróżniane licznymi certyfikatami przyznawanymi przez czołowych ekspertów żywienia.

www.mlynjaczkowice.pl