Sałatka śledziowa z majonezem Kętrzyńskim

11 grudnia 2012, dodał: Lucynda
Artykuł zewnętrzny

MAJONEZ STOŁOWY KĘTRZYŃSKI to niezastąpiony składnik sałatek, dań oraz do dekoracji  świątecznych przystawek. Smakuje wyśmienicie, a dodany do  jakiejkolwiek potrawy podkreśla zdecydowanie jej walory smakowe. Doskonale nadaje się do sporządzania prostych dań na co dzień, jak i tych wykwintnych na szczególne okazje.

Delikatny o kremowej konsystencji, lekko kwaskowaty, a zarazem o mocno wyrazistym ostrym smaku… taki jest właśnie MAJONEZ STOŁOWY KĘTRZYŃSKI. Ten niepowtarzalny smak majonezu to zasługa unikatowej receptury, starannie dobranego bukietu przypraw, oleju rzepakowego i sojowego pochodzących z uszlachetnionych odmian, żółtek w proszku, uzdatnionej wody i innych wysokogatunkowych składników.

Jest wyśmienity do sałatek, zimnych przekąsek, kanapek, sosów, stanowi także niezastąpiony dodatek do jaj, wędlin, tostów i do dekoracji potraw. A co najważniejsze, nie zawiera konserwantów i sztucznych dodatków.

MAJONEZ STOŁOWY KĘTRZYŃSKI produkowany jest nieprzerwanie od 1962 roku według tej samej niezmienionej receptury, zyskując przez lata coraz większe grono smakoszy. W tym roku obchodzi okrągły jubileusz. Obecnie produkowany jest w warunkach, które pozwalają na wydłużenie okresu przydatności do spożycia do 4 miesięcy bez użycia konserwantów.

Cena majonezu:                        280g słoik/ok. 3,29zł

MAJONEZ STOŁOWY KĘTRZYŃSKI dostępny jest w wybranych supermarketach sieci Carrefour, Kaufland i Stokrotka, a także w wybranych sklepach detalicznych  na terenie całego kraju.

Producent poleca przepis na smaczną sałatkę śledziową, prostą i łatwą w przygotowaniu.

Sałatka śledziowa

Składniki:

– 1 świeży por

– 2 płaty śledziowe w oleju

– puszka kukurydzy

– słoiczek Majonezu Stołowego Kętrzyńskiego

– pieprz w ziarenkach do smaku

Sposób przygotowania:

Płaty śledziowe owijamy w ręcznik papierowy na 2 minuty, aby ociekły z nadmiaru oleju, następnie kroimy w drobną kostkę. Siekamy bardzo drobno umytego pora, następnie łączymy pora z odsączoną kukurydzą i śledziem, wszystko mieszamy doprawiając do smaku świeżo zmielonym pieprzem i majonezem kętrzyńskim.

file1355251105



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...