MAJONEZ STOŁOWY KĘTRZYŃSKI to niezastąpiony składnik sałatek, dań oraz do dekoracji świątecznych przystawek. Smakuje wyśmienicie, a dodany do jakiejkolwiek potrawy podkreśla zdecydowanie jej walory smakowe. Doskonale nadaje się do sporządzania prostych dań na co dzień, jak i tych wykwintnych na szczególne okazje.
Delikatny o kremowej konsystencji, lekko kwaskowaty, a zarazem o mocno wyrazistym ostrym smaku… taki jest właśnie MAJONEZ STOŁOWY KĘTRZYŃSKI. Ten niepowtarzalny smak majonezu to zasługa unikatowej receptury, starannie dobranego bukietu przypraw, oleju rzepakowego i sojowego pochodzących z uszlachetnionych odmian, żółtek w proszku, uzdatnionej wody i innych wysokogatunkowych składników.
Jest wyśmienity do sałatek, zimnych przekąsek, kanapek, sosów, stanowi także niezastąpiony dodatek do jaj, wędlin, tostów i do dekoracji potraw. A co najważniejsze, nie zawiera konserwantów i sztucznych dodatków.
MAJONEZ STOŁOWY KĘTRZYŃSKI produkowany jest nieprzerwanie od 1962 roku według tej samej niezmienionej receptury, zyskując przez lata coraz większe grono smakoszy. W tym roku obchodzi okrągły jubileusz. Obecnie produkowany jest w warunkach, które pozwalają na wydłużenie okresu przydatności do spożycia do 4 miesięcy bez użycia konserwantów.
Cena majonezu: 280g słoik/ok. 3,29zł
MAJONEZ STOŁOWY KĘTRZYŃSKI dostępny jest w wybranych supermarketach sieci Carrefour, Kaufland i Stokrotka, a także w wybranych sklepach detalicznych na terenie całego kraju.
Producent poleca przepis na smaczną sałatkę śledziową, prostą i łatwą w przygotowaniu.
Sałatka śledziowa
Składniki:
– 1 świeży por
– 2 płaty śledziowe w oleju
– puszka kukurydzy
– słoiczek Majonezu Stołowego Kętrzyńskiego
– pieprz w ziarenkach do smaku
Sposób przygotowania:
Płaty śledziowe owijamy w ręcznik papierowy na 2 minuty, aby ociekły z nadmiaru oleju, następnie kroimy w drobną kostkę. Siekamy bardzo drobno umytego pora, następnie łączymy pora z odsączoną kukurydzą i śledziem, wszystko mieszamy doprawiając do smaku świeżo zmielonym pieprzem i majonezem kętrzyńskim.