Pomysł na smaczną brukselkę

23 października 2014,
dodał: ugotowanaania
Artykuł zewnętrzny

Odpowiedź na to pytanie wydaje się być oczywista. Brukselki już z samej zasady się po prostu nie lubi.

 

A dlaczego w ogóle powinno się jeść brukselkę?

Otóż warzywo to jest źródłem wielu witamin, m.in. A, B1, B2, B5, B6, C, E, H i K. Już 150 g brukselki pokrywa całkowite, dzienne zapotrzebowanie na witaminę C, a duża ilość beta-karotenu, który jest przez człowieka zamieniany na witaminę A, wspomaga m.in. wzrost dzieci oraz zapewnia prawidłowe funkcjonowanie narządu wzroku.
Nazywana warzywem młodości wspomaga ogólną odporność organizmu, blokuje rozwój komórek nowotworowych. U kobiet działa przeciw nowotworowo – regulując poziom hormonów odpowiedzialnych za raka piersi, macicy i jajników.

To tylko kilka dobroczynnych właściwości tego warzywa, ale to powinno wystarczyć, żeby przekonać Was do jedzenia tego pysznego warzywa :)

Po szybki i prosty przepis na brukselkę zapraszam na
www.ugotowanaania.blogspot.com



FORUM - bieżące dyskusje

Nasze mniejsze i większe kłamstwa:)…
Tak jest chyba najlepiej. Przynajmniej nie ma się później wyrzutów sumienia.
Włókniaki na powiekach
> rosie napisał/a: > Ja bym najpierw leczyla przyczynę czyli insulinoopornosc....Lekarze sami na to nie wpadli...? No...
Nadkwasota
Od mniej więcej roku, może troszkę dłużej, miewam wieczorami zgagę. Pomaga mi zjedzenie kilku...
Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Do tego masaż skóry głowy i całego czepca podczas wcierania. Nie każdy pamięta...