Łosoś norweski wędzony

31 sierpnia 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Łosoś norweski wędzony GOLD marki Lisner – klasyka w dobrym smaku

Wszystkim koneserom klasycznego smaku ryb, ceniącym wysoką jakość produktu, marka Lisner poleca wędzonego łososia norweskiego. Plastry łososia wędzonego przygotowano metodą solenia na sucho, która wydobywa wyjątkowe walory smakowe ryby.

Łosoś norweski wędzony GOLD to produkt, który doskonale sprawdzi się jako składnik sałatek i przekąsek a jako samodzielna potrawa uświetni każde przyjęcie. Przygotowany został w procesie solenia na sucho – to tradycyjna metoda uszlachetniania smaku ryby, znacznie poprawiająca strukturę jej mięsa i wzbogacająca o dodatkowe walory smakowe. Właściwa temperatura oraz prawidłowo przeprowadzony proces wędzenia łososia na zimno pozwalają podkreślić jego walory smakowe i odżywcze.  Charakterystyczny wędzarniczy zapach dymu z drzewa bukowego dopełnia smaku całości.

Opakowanie: 100 g
Cena: 10,99 zł


Sałatka z łososiem i makaronem

Składniki:

  • 100 g łososia wędzonego Lisner
  • 500g makaronu penne
  • 1 mała cukinia
  • 2 młode cebulki
  • 250 ml słodkiej śmietanki
  • sok z połowy cytryny
  • sól, pieprz
  • oliwa z oliwek
  • 2 łyżki świeżych posiekanych ziół

Makaron ugotować al dente w dużej ilości osolonego wrzątku z odrobiną oliwy.  W dużym garnku rozgrzać nieco oliwy i wrzucić pokrojoną w plasterki cebulkę, a po chwili – cukinię. Smażyć przez 4-5 minut. Dodać sok z cytryny, sól i pieprz oraz śmietankę. Odsączony makaron wymieszać z sosem i chwilę razem podgrzewać. Następnie wyłożyć na talerze i każdą porcję posypać pokrojonym wędzonym łososiem Lisner oraz posiekanymi ziołami.

www.lisner.pl