Lisner Party

22 grudnia 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Z wykorzystaniem produktu PrzySnack śledzik z ogórkiem i czosnkiem

Składniki:

  • 1 opakowanie PrzySnacków z ogórkiem i czosnkiem
  • Ser żółty, najlepiej o pikantnym smaku np. Gouda – 100 g
  • Papryka konserwowa lub papryczka chilli do zaostrzenia smaku.
  • Melon lub ananas w cząstkach
  • Pumpernikiel lub pieczywo tostowe
  • Ogórek świeży – ½ szt.
  • Kapary – 1 łyżka
  • Oliwki czarne – 5 szt.
  • Koperek – do dekoracji
  • Natka pietruszki – do dekoracji

Sposób przygotowania:

Śledziki odsączyć z oleju. Przygotować składniki potrzebne do przygotowania koreczków: ser żółty pokroić w grubszą kostkę, ogórek w plasterki cięte na pół, paprykę konserwową pokrojoną w cząstki lub cząstkę papryczki chilli, melona, ananasa w zależności od upodobań. Naprzemiennie nakłuwać składniki na wykałaczkę. Udekorować zestawem
z kapara, oliwki, koperku.

PrzySnack śledzik z ogórkiem i czosnkiem
Opakowanie: 250 g
Cena: około 5,50 zł

Rożki „Skagen”

Z wykorzystaniem produktów PrzySnack po szwedzku z rodzynkami
oraz Pastella śródziemnomorska z żółtym serem i bazylią

Składniki:

  • 1 opakowanie PrzySnacków z rodzynkami
  • 1 Pastella śródziemnomorska z żółtym serem i bazylią
  • Tortilla chips – 8 szt
  • Liście świeżej bazylii – dwie gałązki
  • Orzechy włoskie – 1/5 szklanki
  • Papryczka Jalapeño – do dekoracji
  • Pieprz czarny mielony – do smaku
  • Pietruszka nać – do dekoracji
  • Papryka konserwowa pieczona – do dekoracji

Sposób przygotowania:

Śledziki odsączyć z oleju, dodatki (rodzynki i cebulkę) zostawić. Rybkę pokroić w drobne paseczki, dodać  posiekane orzechy włoskie, doprawić świeżą bazylią i czarnym pieprzem. Naleśniki tortilli przeciąć na cztery części, a następnie z każdej części zwinąć rożek. Rożki nadziać na wykałaczki i upiec w piekarniku w temp. 220 *C na złoty kolor. Po wystudzeniu wysmarować wnętrze rożków Pastellą z żółtym serem i bazylią, nadziać rożki sałatką ze śledzia i udekorować.

PrzySnack po szwedzku z rodzynkami
Opakowanie: 250 g
Cena: 5,50 zł

Pastella Śródziemnomorska
z żółtym serem i bazylią
Opakowanie: 80 g
Cena: 2,50 zł

Dip do nachos w dwóch odsłonach

  1. Z wykorzystaniem produktów:
  2. Pastella śródziemnomorska z twarożkiem i pesto
  3. Pastella śródziemnomorska z twarożkiem i mozarellą

DIP 1 – na bazie Pastelli Śródziemnomorskiej z pesto    DIP 2 – na bazie Pastelli Śródziemnomorskiej z mozarellą

Składniki:

  • Pastella śródziemnomorska z Pesto – opakowanie
  • Ser cheddar – 1 łyżka drobno startego sera
  • Czosnek – pół ząbka
  • Sos Tabasco – 1 kropla
  • Pastella Śródziemnomorska z mozzarellą – opakowanie
  • Ogórek konserwowy – 2 cm utarty
  • Szczypiorek – 1 łyżeczka
  • Sos Tabasco – 1 kropla

Sposób przygotowania:

Ser utrzeć na drobnej tarce, czosnek obrać i zmiażdżyć, wszystkie składniki wymieszać i doprawić sosem tabasco.     Ogórek konserwowy utrzeć na drobnej tarce, szczypiorek pokroić drobno. Wszystkie składniki wymieszać i doprawić sosem tabasco.
Każda z Pastelli dostępna jest w opakowaniu: 80 g i cenie: 2,50 zł.

Omleciki śródziemnomorskie

Z wykorzystaniem produktów

Pastella śródziemnomorska z twarożkiem i mozzarellą
oraz Pastella śródziemnomorska z twarożkiem i pesto

Omlet:

8 jaj
Szpinak mrożony– 2 łyżki (po rozmrożeniu)

Sposób przygotowania:

Przygotować dwa rodzaje omletów: jajeczny i szpinakowy.
Jajeczny:  rozbić 4 jaja, doprawić delikatnie solą i pieprzem, usmażyć na całej powierzchni patelni teflonowej.
Szpinakowy: do rozmąconych jaj dodać 2 łyżki rozmrożonego szpinaku, doprawić solą
i pieprzem, usmażyć na całej powierzchni patelni teflonowej. Omlety ostudzić, powycinać z nich trójkąty lub koła o ramieniu/ średnicy około 8 cm. Przygotować farsz.

Składniki dla farszu 1:

  • 1 opakowanie Pastelli  Śródziemnomorskiej z mozzarellą
  • Kurki marynowane – ¼ szklanki
  • Awokado – ¼ szt.
  • Chipsy tortilli – 10 szt.
  • Figi świeże – do dekoracji
  • Pieczarka konserwowa – do dekoracji
  • Czarna oliwka – do dekoracji
  • Pietruszka nać – do dekoracji

Farsz 1:

Do pasty śródziemnomorskiej z mozzarellą dodać pokrojone kurki marynowane, awokado i zawinąć wszystko dekoracyjnie. Spiąć wykałaczką i udekorować dodatkami. Pastę
z dodatkami można ułożyć na chipsach nachos.

Pastella Śródziemnomorska z twarożkiem i mozarellą
Opakowanie: 80 g
Cena: 2,50 zł

Składniki dla farszu 2:

  • 1 opakowanie Pastelli  Śródziemnomorskiej z pesto
  • Melon – 1/5 szt.
  • Orzechy włoskie – 1 łyżka
  • Parmezan – 1 łyżka
  • Kukurydza – do dekoracji
  • Papryczka Jalapeño – do dekoracji
  • Pieczarka konserwowa – do dekoracji
  • Groszek konserwowy – do dekoracji
  • Szczypiorek – do dekoracji
  • Pietruszka nać – do dekoracji

Farsz 2:

Do pasty śródziemnomorskiej z pesto dodać pokrojone orzechy włoskie, melon, parmezan. Pastę z dodatkami położyć na wystudzonym omlecie i zawinąć dekoracyjnie. Spiąć wykałaczką i udekorować dodatkami. Ten sam farsz można ułożyć na nachos.

Pastella Śródziemnomorska z twarożkiem i pesto
Opakowanie: 80 g
Cena: 2,50 zł