Lisner Party

Avatar photo
22 grudnia 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Z wykorzystaniem produktu PrzySnack śledzik z ogórkiem i czosnkiem

Składniki:

  • 1 opakowanie PrzySnacków z ogórkiem i czosnkiem
  • Ser żółty, najlepiej o pikantnym smaku np. Gouda – 100 g
  • Papryka konserwowa lub papryczka chilli do zaostrzenia smaku.
  • Melon lub ananas w cząstkach
  • Pumpernikiel lub pieczywo tostowe
  • Ogórek świeży – ½ szt.
  • Kapary – 1 łyżka
  • Oliwki czarne – 5 szt.
  • Koperek – do dekoracji
  • Natka pietruszki – do dekoracji

Sposób przygotowania:

Śledziki odsączyć z oleju. Przygotować składniki potrzebne do przygotowania koreczków: ser żółty pokroić w grubszą kostkę, ogórek w plasterki cięte na pół, paprykę konserwową pokrojoną w cząstki lub cząstkę papryczki chilli, melona, ananasa w zależności od upodobań. Naprzemiennie nakłuwać składniki na wykałaczkę. Udekorować zestawem
z kapara, oliwki, koperku.

PrzySnack śledzik z ogórkiem i czosnkiem
Opakowanie: 250 g
Cena: około 5,50 zł

Rożki „Skagen”

Z wykorzystaniem produktów PrzySnack po szwedzku z rodzynkami
oraz Pastella śródziemnomorska z żółtym serem i bazylią

Składniki:

  • 1 opakowanie PrzySnacków z rodzynkami
  • 1 Pastella śródziemnomorska z żółtym serem i bazylią
  • Tortilla chips – 8 szt
  • Liście świeżej bazylii – dwie gałązki
  • Orzechy włoskie – 1/5 szklanki
  • Papryczka Jalapeño – do dekoracji
  • Pieprz czarny mielony – do smaku
  • Pietruszka nać – do dekoracji
  • Papryka konserwowa pieczona – do dekoracji

Sposób przygotowania:

Śledziki odsączyć z oleju, dodatki (rodzynki i cebulkę) zostawić. Rybkę pokroić w drobne paseczki, dodać  posiekane orzechy włoskie, doprawić świeżą bazylią i czarnym pieprzem. Naleśniki tortilli przeciąć na cztery części, a następnie z każdej części zwinąć rożek. Rożki nadziać na wykałaczki i upiec w piekarniku w temp. 220 *C na złoty kolor. Po wystudzeniu wysmarować wnętrze rożków Pastellą z żółtym serem i bazylią, nadziać rożki sałatką ze śledzia i udekorować.

PrzySnack po szwedzku z rodzynkami
Opakowanie: 250 g
Cena: 5,50 zł

Pastella Śródziemnomorska
z żółtym serem i bazylią
Opakowanie: 80 g
Cena: 2,50 zł

Dip do nachos w dwóch odsłonach

  1. Z wykorzystaniem produktów:
  2. Pastella śródziemnomorska z twarożkiem i pesto
  3. Pastella śródziemnomorska z twarożkiem i mozarellą

DIP 1 – na bazie Pastelli Śródziemnomorskiej z pesto    DIP 2 – na bazie Pastelli Śródziemnomorskiej z mozarellą

Składniki:

  • Pastella śródziemnomorska z Pesto – opakowanie
  • Ser cheddar – 1 łyżka drobno startego sera
  • Czosnek – pół ząbka
  • Sos Tabasco – 1 kropla
  • Pastella Śródziemnomorska z mozzarellą – opakowanie
  • Ogórek konserwowy – 2 cm utarty
  • Szczypiorek – 1 łyżeczka
  • Sos Tabasco – 1 kropla

Sposób przygotowania:

Ser utrzeć na drobnej tarce, czosnek obrać i zmiażdżyć, wszystkie składniki wymieszać i doprawić sosem tabasco.     Ogórek konserwowy utrzeć na drobnej tarce, szczypiorek pokroić drobno. Wszystkie składniki wymieszać i doprawić sosem tabasco.
Każda z Pastelli dostępna jest w opakowaniu: 80 g i cenie: 2,50 zł.

Omleciki śródziemnomorskie

Z wykorzystaniem produktów

Pastella śródziemnomorska z twarożkiem i mozzarellą
oraz Pastella śródziemnomorska z twarożkiem i pesto

Omlet:

8 jaj
Szpinak mrożony– 2 łyżki (po rozmrożeniu)

Sposób przygotowania:

Przygotować dwa rodzaje omletów: jajeczny i szpinakowy.
Jajeczny:  rozbić 4 jaja, doprawić delikatnie solą i pieprzem, usmażyć na całej powierzchni patelni teflonowej.
Szpinakowy: do rozmąconych jaj dodać 2 łyżki rozmrożonego szpinaku, doprawić solą
i pieprzem, usmażyć na całej powierzchni patelni teflonowej. Omlety ostudzić, powycinać z nich trójkąty lub koła o ramieniu/ średnicy około 8 cm. Przygotować farsz.

Składniki dla farszu 1:

  • 1 opakowanie Pastelli  Śródziemnomorskiej z mozzarellą
  • Kurki marynowane – ¼ szklanki
  • Awokado – ¼ szt.
  • Chipsy tortilli – 10 szt.
  • Figi świeże – do dekoracji
  • Pieczarka konserwowa – do dekoracji
  • Czarna oliwka – do dekoracji
  • Pietruszka nać – do dekoracji

Farsz 1:

Do pasty śródziemnomorskiej z mozzarellą dodać pokrojone kurki marynowane, awokado i zawinąć wszystko dekoracyjnie. Spiąć wykałaczką i udekorować dodatkami. Pastę
z dodatkami można ułożyć na chipsach nachos.

Pastella Śródziemnomorska z twarożkiem i mozarellą
Opakowanie: 80 g
Cena: 2,50 zł

Składniki dla farszu 2:

  • 1 opakowanie Pastelli  Śródziemnomorskiej z pesto
  • Melon – 1/5 szt.
  • Orzechy włoskie – 1 łyżka
  • Parmezan – 1 łyżka
  • Kukurydza – do dekoracji
  • Papryczka Jalapeño – do dekoracji
  • Pieczarka konserwowa – do dekoracji
  • Groszek konserwowy – do dekoracji
  • Szczypiorek – do dekoracji
  • Pietruszka nać – do dekoracji

Farsz 2:

Do pasty śródziemnomorskiej z pesto dodać pokrojone orzechy włoskie, melon, parmezan. Pastę z dodatkami położyć na wystudzonym omlecie i zawinąć dekoracyjnie. Spiąć wykałaczką i udekorować dodatkami. Ten sam farsz można ułożyć na nachos.

Pastella Śródziemnomorska z twarożkiem i pesto
Opakowanie: 80 g
Cena: 2,50 zł



FORUM - bieżące dyskusje

jaki nastrój macie dziś...?
Oj, ból głowy potrafi uprzykrzyć dzień. Coś o tym wiem, niestety.
Black Friday
Fakt, można trafić świetne okazje przy likwidacji. Jak tam dziewczyny, skorzystałyście na tegorocznym Black Friday?
Wędkowanie
To rzeczywiście może być trudne, choć podobno ta "cisza" natury ma relaksujące działanie.
Pochwalcie się ostatnimi zakupami :…
Brzmi jak coś milutkiego i ciepłego. Jaki kolorek tego zestawu?

Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.