Hawajski zawijaniec w tortilli
Składniki:
Salateria hawajska,
tortilla,
ananas świeży,
sałata masłowa,
kiełki lucerny.
Sposób przygotowania:
Tortille zwijamy w odpowiednie kształty i pieczemy w piekarniku w temp. 220*C następnie po wystudzeniu tortillę zawijamy wraz z małym liściem sałaty masłowej oraz kawałkiem świeżego ananasa pokrojonego w pół plaster. Powstały rożek uzupełniamy Salaterią Hawajską i dekorujemy kiełkami lucerny.
Salateria hawajska
Pojemność: 150 g
Cena: 2,95 zł
Warzywne historie z pstrągiem
Składniki:
Salateria kanadyjska
z wędzonym pstrągiem,
suszone pomidory,
cykoria,
sałata rukola,
koper świeży,
nać pietruszki.
melon,
awokado.
Sposób przygotowania:
Cykorie i sałatę rukolę myjemy i osuszamy. Na cykorii układamy kilka suszonych pomidorów
i przykrywamy rukolą. Na rukolę nakładamy warstwę Salaterii kanadyjskiej z wędzonym pstrągiem. Całość dekorujemy awokado i melonem.
Salateria kanadyjska z wędzonym pstrągiem
Pojemność: 150 g
Cena: 2,49 zł
Pomidorowe przekąski w wydaniu greckim
Składniki:
Salateria grecka
z pomidorami
i oliwkami,
pomidory,
awokado,
kolendra świeża,
kiełki lucerny.
Sposób przygotowania:
Pomidory myjemy i wydrążamy środki lub kroimy w cząstki, nakładamy Salaterię grecką
z pomidorami i oliwkami i dekorujemy kawałkiem awokado, kiełkami lucerny i świeżą kolendrą.
Salateria grecka z pomidorami i oliwkami
Pojemność: 150 g
Cena: 2,49 zł
www.lisner.pl