Letni konkurs z Ahmad Tea! Wygraj zestaw herbat — WYNIKI!

24 lipca 2015, dodał: Karolina

William Gladston powiedział „Jeśli jest Ci zimno, herbata Cię ogrzeje. Jeśli jest Ci ciepło, herbata Cię orzeźwi. Jeśli jesteś w kiepskim nastroju, herbata Cię pocieszy. Jeśli jesteś podekscytowany, herbata uspokoi Cię”. Herbata jest niewątpliwie jednym z tych elementów naszego świata, bez którego wielu ludzi nie potrafi się obejść. Oprócz tego, że gasi pragnienie, ma wiele właściwości odżywczych, dzięki czemu korzystnie wpływa na nasze zdrowie i samopoczucie. Zapraszamy was dziś do udziału w letnim konkursie z marką Ahmad Tea! Do wygrania wspaniałe herbaciane zestawy nagród!

baner1

Zapraszamy do udziału we wspaniałym konkursie! Teraz i wy macie okazję poznać fantastyczne smaki herbat Ahmad Tea! Do wygrania 3 zestawy nagród!

W skład każdego zestawu wchodzi:

1. Jasmine Romance

2. Rosehip, Hibiscus & Cherry

3. Camomile & Lemongrass

4. Earl Grey

5. Mint Mystique

6. Vanilla tranquility

7. Mango Magic

8. Apricot Sunrise

9. Peach & Passion Fruit

10. Strawberry Sensation

Dzięki tym herbatom zdobędziesz uznanie gości, przygotowując orzeźwiające domowe ice tea!

1

2


Wygrywają 3 osoby, które:

— polubią fanpage Ahmad Tea na FB;
— zachwycą redakcyjne jury odpowiedzią na pytanie konkursowe:

 

Zdradź swój przepis na zaskakującą smakiem mrożoną herbatę domowej roboty!

 

Herbaciane inspiracje znajdziecie na: www.ahmadtea.pl oraz na FB Ahmad Tea.

Fruit-Tea-Banner_2

Na wasze odpowiedzi czekamy w komentarzach pod postem konkursowym na portalu Urodaizdrowie.pl oraz na FB! Zaskoczcie nas swoimi odpowiedziami! Nagrodzimy najbardziej kreatywne odpowiedzi!

Konkurs trwa od 20 lipca 2015 do 5 sierpnia 2015 roku. Wyniki podamy 6 sierpnia br.

WYNIKI!

Kochani! Serdecznie dziękujemy za wszystkie zgłoszenia: zarówno te na Facebooku, jak i na portalu. Mnóstwo komentarzy – mnóstwo przepisów, a tylko 3 zwycięzców. Nasza redakcja miała ciężki orzech do zgryzienia! Po burzliwej dyskusji zdecydowaliśmy, że nagrody otrzymują:

 

Sashapasha

Na letnie upały polecam dwie herbaty mrożone, które orzeźŸwią i ugaszą pragnienie.
Pierwsza to herbata arbuzowo bazyliowa. Do czterech szklanek wrzątku dodajemy 4 torebki czarnej herbaty. Zaparzamy przez 5 minut. Następnie dodajemy nieduży kawałek arbuza pokrojonego w kawałki, gałązkę bazylii i cukier. Czekamy aż herbata schłodzi się o temperatury pokojowej i dodajemy kostki lodu. Podajemy schłodzone w przezroczystych szklankach wraz ze słomką :)

Drugi smak to herbata rabarbarowo lawendowa. Pasek rabarbaru kroimy w kawałki i gotujemy przez kilka minut we wrzątku z cukrem. Następnie zaparzamy 4 torebki w 4 szklankach wrzątku, dodajemy rabarbar i gałązki lawendy. Schładzamy do temperatur pokojowej,a następnie dodajemy kostki lodu i podajemy schłodzoną herbatę :)

 

xjustx

OrzeŸwiająca mrożona herbata ogórkowa

Składniki:
2 litry przegotowanej wody
4 torebki Ahmad Tea Earl Grey
2 torebki Ahmad Tea Mint Mistique
1 długi ogórek szklarniowy
1 cytryna
1 łyżka miodu
1-2 cm œświeżego imbiru
kostki lodu

Torebki herbaty zaparzamy i odstawiamy do wystygnięcia. Ogórka obieramy i kroimy w cienkie plasterki, cytrynę sparzamy i kroimy. Imbir obieramy i śœcieramy na tarce o drobnych oczkach. Do herbaty dodajemy łyżkę miodu, imbir i plasterki ogórka oraz cytryny. Chłodzimy w lodówce. Podajemy z lodem

 

kapitan22

Herbata jest moim całym światem: dla osoby, która nie może pić kawy z powodów zdrowotnych, herbata okazuje się wybawieniem. Znam już chyba wszystkie smaki i rodzaje, dlatego też ciężko mnie zaskoczyć. Przygotowanie orzeźwiającej herbaty mrożonej, która zachwyci moje (i nie tylko) kubki smakowe to prawdziwe wyzwanie. W związku z tym stawiam na eksplozję smaków, aromatów i odczuć zmysłowych. Jak? Eksperymentuję.

Herbata jaśminowa znana jest ze swojego intensywnego zapachu i charakterystycznego smaku.Jednocześnie zaskakuje swoją subtelnością oraz harmonią – dlatego też decyduję się właśnie na nią. Zaparzam dwie saszetki herbaty jaśminowej w 0,5 litra wody i odstawiam w celu wystudzenia. Dodatkowo zaparzam jedną szklankę mocnej herbaty earl grey lub mięty. W tym samym czasie przygotowuję mieszankę boskich smaków: sok z połowy wyciśniętej cytryny, sok z połowy wyciśniętej limonki, łyżeczka miodu z dziadkowej pasieki, szczypta cynamonu, garść czerwonych i czarnych porzeczek z domowego ogródka, jeden plaster melona miodowego pokrojonego w drobną kostkę oraz kilka plasterków polskich truskawek. Proces łączenia smaków to prawdziwy ceremoniał:

1. Ostudzoną herbatę jaśminową przelewam do litrowego dzbanka. Dodaję sok z cytryny, łyżeczkę miodu, część (najlepiej połowę) plasterków truskawek i kostek melona oraz szczyptę cynamonu. Następnie dokładam 4 kostki lodu.
2. Do przygotowanego napoju wlewam szklankę ostudzonej herbaty earl grey, sok z limonki, garść porzeczek. Na wierzchu ponownie umieszczam kostki lodu – 5 sztuk. Całość dekoruję pozostałymi truskawkami oraz melonem.
3. Po przelaniu do szklanek, napój można udekorować listkiem melisy.

Mój autorski przepis to wybuchowa mieszanka smaków i zapachów – jaśmin i herbata earl grey to harmonia sama w sobie. Owoce to smak lata i orzeźwienia, zaś cynamon to odrobinka charakteru. Wszystko łączy się wyśmienicie – i tak też smakuje. Orzeźwienie, pieszczota dla podniebienia oraz pobudzenie gwarantowane – nie będzie potrzebny Ci już żaden napój energetyczny, gdy poznasz smak tej mieszkanki!

 

GRATULUJEMY!

 

W celu wysyłki nagrody, prosimy o przesłanie swoich danych adresowych (nick, adres, telefon) na adres karolina.skoczylas@urodaizdrowie.pl !

 

 

Sponsorem nagrody jest producent herbat Ahmad Tea.

ahmad-tea-logo

O nagrodzie:

Jasmine Romance

Jasmine Green Tea Ahmad Tea to harmonijna, inspirująca mieszanka, którą równoważy mocny zapach kwiatów jaśminu z subtelnym smakiem zielonej herbaty. Najlepiej smakuje podawana bez mleka.

Jasmine Romance 20 Foil

Mint Mistique

Mieszankę zielonej herbaty Mint Green Tea Ahmad Tea wzbogacano dodatkowo orzeźwiającym aromatem mięty. Ma obniżoną wartość kofeiny i posiada wiele wartości odżywczych.

Mint Mistique 20Foil

Rosehip, Hibiscus & Cherry

Rosehip, Cherry & Hibiscus Ahmad Tea to mieszanka dzikiej róży wzbogaconej odrobiną wiśni i hibiskusa, która może przyczynić się do zwiększenia odporności i pomóc przy zmęczeniu fizycznym i psychicznym. Dzika róża jest także bogata w przeciwutleniacze wpływające na wzrost odporności organizmu.

20F 003 Rosehip+Cherry Vert LF new

Camomile & Lemongrass

Relaksująca i odprężająca kombinacja uspokajającego rumianku i delikatnie pachnącej trawy cytrynowej. Camomile & Lemongrass Ahmad Tea to napar, który wprowadzi Cię w błogi nastrój i zapewni relaks oraz spokojny sen.

20F 006 Camomile+lemongrass Vert LF new

Earl Grey

Mieszanka Earl Grey została nazwana na cześć brytyjskiego Premiera Charlesa Greya, który podczas swojej kadencji wprowadził ustawę o zniesieniu niewolnictwa w całym Imperium Brytyjskim. Było to prawdziwe historyczne osiągnięcie. Podobno w dowód wdzięczności i uznania otrzymał dyplomatyczny prezent – herbatę aromatyzowaną olejem z bergamotki i od tego czasu herbata Earl Grey zyskała na popularności. Earl Grey Ahmad Tea jest mieszanką najlepszych delikatnie pachnących herbat, których smak ma nutę elegancji. To połączenie daje jej aromatyczny, orzeźwiający charakter, który zrównoważony jest posmakiem świeżych owoców cytrusowych. Jest to jedna z najbardziej popularnych herbat popołudniowych, której smak doskonale podkreśla plasterek cytryny. Stanowi świetne uzupełnienie deserów kremowych, ciast biszkoptowych lub tartaletek. Najlepiej smakuje podawana bez mleka.

Ahmad Tea_Earl Grey

Mango Magic

Mango Magic Ahmad Tea to słodka czarna herbata ze świeżym egzotycznym ujmującym aromatem. W ciepłe dni można delektować się nią zmrożoną, jak i gorącą, w każdym momencie.

Mango 20 Foil

Peach & Passion Fruit

Połączenie dwóch soczystych owoców stanowi niezapomniane doświadczenie w tej wyśmienitej mieszance Peach & Passion Fruit Ahmad Tea. Możesz cieszyć się tą herbatą zarówno na zimno, jak i na ciepło.
Peach&P 20 foil

Apricot Sunrise

Charakterystyczny smak moreli jest doceniany od czasów starożytnych i doskonale łączy się z czarną herbatą tworząc satysfakcjonujący i przyjemny napar Apricot Sunrise Ahmad Tea.
Apricot 20 Foil

Vanilla Tranquility

Bogata w smaku i słodka. Herbatę Vanilla Tranquility Ahmad Tea najlepiej podawać bez mleka, aby nie zakłócać naturalnie orzeźwiającego przyjemnego aromatu wanilii. Z powodzeniem zastąpi popołudniowy deser.

Vanilla 20 Foil

Strawberry Sensation

Wyborny smak klasycznych letnich owoców w połączeniu z czarną herbatą daje niezwykle orzeźwiający napój Strawberry Sensation Ahmad Tea, który jest idealnym uzupełnieniem upalnego dnia.

Strawberry 20 Foil

Polecamy: www.ahmadtea.pl

ahmad-tea-logo


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

91 komentarzy do Letni konkurs z Ahmad Tea! Wygraj zestaw herbat — WYNIKI!

  1. avatar Ana K pisze:

    Nic tak nie orzeźwi jak własnoręcznie wykonana herbata mrożona:)
    Parzę zieloną herbatę w 1l słoiku- mi najbardziej odpowiada zielona herbata jej smak jest bardzo intensywny.
    Herbatę chłodzę ok 4-6 godzin.
    Następnie już do schłodzonej herbaty dodaje listki mięty i nektar brzoskwiniowy. Wszystko mieszam dodaje lód, pokrojone owoce w zależności od ochoty. Ja najczęściej wybieram brzoskwinie, cytrynę, pomarańczę idealnie pasuje :)
    Taka herbata nie dość, że orzeźwi to dodatkowo pobudzi do działania :)

  2. avatar Paulina Miśkowiec pisze:

    Żeby herbatka była pyszna koniecznie musi być to herbatka ahmad. Pokochałam ją już jak spróbowałam podczas degustacji w supermarkecie.
    Każdego dnia przyrządzam ją dla mojej rodzinki, a teraz jako wersje na zimno.
    Czarną herbatkę (w torebce) zalewam wrzącą wodą. Studzę. Dodaje kilka plasterków cytryny i pomarańczy, kilka listków melisy i kilka plasterków imbiru. Wszystko dosładzam do smaku cukrem trzcinowym i dodaje kostki lodu.
    pyszna i orzeźwiająca prosta, nieprzekombinowana herbatka.

  3. avatar adula46 pisze:

    Mój przepis na mrożoną herbatę jest bardzo prosty. Esencja z ulubionej herbaty przelewam do foremek do kostek lodu i mrożę. Można dodać kawałki owoców, liście mięty. W dzbanku przygotowuję lemoniadę z ulubionych owoców lub tradycyjną z cytryną. Wrzucam kostki lodu z esencją. Podaję w wysokich szklankach schłodzonych w lodówce ze słomką. Taki napój jest orzeźwiający i pyszny.

  4. avatar Monika Maria pisze:

    Proponuję zieloną herbatę ‚parzoną’ na zimno!

    Jest to tzw. metoda „cold brew” i oznacza dosłownie zimne parzenie – choć samo słowo parzenie jest dużym nadużyciem bo nie zalewamy herbaty wrzątkiem, a zimną wodą! Jest to o tyle ciekawe, że w czasie takiego zimnego ‚parzenia’ do naparu przechodzą inne substancje dające inny smak i działanie – np. jest o połowę mniej kofeiny więc napój jest delikatniejszy, nie wyczuwamy charakterystycznej goryczy ale delikatny słodki posmak, a ponadto napar ma więcej witamin bo nie są one rozłożone przez wysoką temperaturę.

    Warto pamiętać też, że herbata zielona ma właściwości lekko wyziębiające organizm więc picie jej na ochłodę jest doskonałym pomysłem.

    Zalewamy więc zimną wodą susz herbaciany (na 1g herbaty ok 100ml wody) i wkładamy do lodówki na kilka godzin.

    Po wyjęciu można wrzucić kilka kostek lodu, plasterki cytryny, kilka listków mięty, a oprócz tego coś sezonowego – teraz mamy maliny albo jagody   i gotowe. Herbata sama w sobie jest genialnie pyszna więc proszę jej popsuć słodkimi dodatkami – syropem, cukrem czy sokiem.

    Przyjemnego ochłodzenia życzę! :)

  5. avatar kapitan22 pisze:

    Herbata jest moim całym światem: dla osoby, która nie może pić kawy z powodów zdrowotnych, herbata okazuje się wybawieniem. Znam już chyba wszystkie smaki i rodzaje, dlatego też ciężko mnie zaskoczyć. Przygotowanie orzeźwiającej herbaty mrożonej, która zachwyci moje (i nie tylko) kubki smakowe to prawdziwe wyzwanie. W związku z tym stawiam na eksplozję smaków, aromatów i odczuć zmysłowych. Jak? Eksperymentuję.

    Herbata jaśminowa znana jest ze swojego intensywnego zapachu i charakterystycznego smaku.Jednocześnie zaskakuje swoją subtelnością oraz harmonią – dlatego też decyduję się właśnie na nią. Zaparzam dwie saszetki herbaty jaśminowej w 0,5 litra wody i odstawiam w celu wystudzenia. Dodatkowo zaparzam jedną szklankę mocnej herbaty earl grey lub mięty. W tym samym czasie przygotowuję mieszankę boskich smaków: sok z połowy wyciśniętej cytryny, sok z połowy wyciśniętej limonki, łyżeczka miodu z dziadkowej pasieki, szczypta cynamonu, garść czerwonych i czarnych porzeczek z domowego ogródka, jeden plaster melona miodowego pokrojonego w drobną kostkę oraz kilka plasterków polskich truskawek. Proces łączenia smaków to prawdziwy ceremoniał:

    1. Ostudzoną herbatę jaśminową przelewam do litrowego dzbanka. Dodaję sok z cytryny, łyżeczkę miodu, część (najlepiej połowę) plasterków truskawek i kostek melona oraz szczyptę cynamonu. Następnie dokładam 4 kostki lodu.
    2. Do przygotowanego napoju wlewam szklankę ostudzonej herbaty earl grey, sok z limonki, garść porzeczek. Na wierzchu ponownie umieszczam kostki lodu – 5 sztuk. Całość dekoruję pozostałymi truskawkami oraz melonem.
    3. Po przelaniu do szklanek, napój można udekorować listkiem melisy.

    Mój autorski przepis to wybuchowa mieszanka smaków i zapachów – jaśmin i herbata earl grey to harmonia sama w sobie. Owoce to smak lata i orzeźwienia, zaś cynamon to odrobinka charakteru. Wszystko łączy się wyśmienicie – i tak też smakuje. Orzeźwienie, pieszczota dla podniebienia oraz pobudzenie gwarantowane – nie będzie potrzebny Ci już żaden napój energetyczny, gdy poznasz smak tej mieszkanki!

  6. avatar lola92 pisze:

    Mój przepis jest bardzo prosty, ale za to wychodzi pyszna herbata, która orzeźwia mnie nawet w bardzo parny letni dzień.
    Ze świeżej mięty, którą moja mama hoduje w ogromnej donicy urywam kilka listków i zaparzam szklankę herbaty miętowej, odstawiam do wystygnięcia. Następnie ukrawam arbuza mniej więcej (mniej więcej pół szklanki). Z zamrażalnika wyciągam wcześniej przygotowane kostki lodu, również biorę mniej więcej pół szklanki i skruszam je blenderem, który jest dostosowany do kruszenia lodu (nie róbcie tego zwykłymi mikserami, które nie są odpowiednie do kruszenia lodu, bo można sobie zepsuć mikser). Następnie ostudzoną herbatę wlewam do blendera, dodaję ukrojonego arbuza, wszystko blenduję i przelewam do wysokiej szklanki, na wierzch kładę listek mięty. Mrożona arbuzowo-miętowa mocno orzeźwiająca herbata gotowa :)

  7. avatar hanksówka pisze:

    Moja ulubiona herbata mrożona,
    to letnia, zdrowa, bomba owocowa!
    Jest dziecinnie łatwa do przygotowania,
    Uwaga-uzależnia!Choć to nie powód do narzekania :-)
    Najpierw zaparzam pół litra truskawkowej herbatki,
    gdy stygnie, zbieram owoce z babci kolorowej rabatki.
    Garść agrestu i porzeczek czerwonych,
    malin, borówki amerykańskiej, poziomek mych ulubionych.
    Słowem – wszystko co urodziła natura,
    w schłodzonej truskawkowej herbatce daje nura.
    Do tego dorzucam kilka kostek lodu,
    cztery łyżki soku rabarbarowego i płynnego miodu.
    Całość mieszam z świeżej melisy i mięty listkami
    i tyle – rześką ice tea podano Moi Kochani! :)

  8. avatar Anna pisze:

    IDEALNY PRZEPIS NA IDEALNĄ HERBATE:

    * wysoka szklanka/ulubiony kubek
    * torebka/saszetka ulubionej herbaty w moim przypadku ukochana MIĘTOWA
    * 2 lub 2 łyżeczki białego/brązowego cukru wedle uznania
    * wcześniej zamrożone 5-8 kostek soku cytryny z listkiem mięty
    * mała garść zamrożonej mieszanki (wiśni, malin,porzeczek,aronii)

    * MIŁOŚĆ DO HERBATY, UŚMIECH NA TWARZY i ZAANGAŻOWANIE :)

    WYKONANIE:

    * na jakiś czas przed planowanym zrobieniem herbatki zaparzam 3/4 kubka mięty
    * do schłodzonego naparu mięty dodaję cukier
    * następnie dodaje zamrożone kostki soku cytryny z miętą (wedle uznania skruszone bądź całe)
    * na uwieńczenie tego pysznego napoju wsypuje garść zmrożonych owoców które idealnie schładzają napój i nadają mu cechy letniego orzeźwienia

    * DELEKTUJE SIĘ PYSZNYM HERBACIANYM ELIKSIREM I DZIĘKUJE W MYŚLACH TEMU KTO WYNALAZŁ HERBATĘ ! <3

  9. avatar Zuza M pisze:

    Jest dużo różnych herbat ja robię herbatę tak: biorę saszetkę waniliowej herbaty wlewam gorącą wodą i czekam aż wystygnie potem dodaję kostki lodu i daję na wieszch lody dowolne. Można ozdobić ją też cytryną , albo do kostek lodu dodać owoce np. Jagody czy brzoskwinie itp.Każdy znajdzie coś dla siebie:)

  10. avatar Amadare pisze:

    Mój sposób na mrożoną herbatę? Zamrozić dzień wcześniej obrane ze skórki i wypestkowane brzoskwinie pokrojone w ćwiartki. Zaparzyć Vanilla Tranquility, gdy będzie letnia wlać do miski blendera, wrzucić zamrożone kawałki brzoskwini i dwie łyżki miodu, można dodać mleko dla uzyskania shake’a, zmiksować wszystko blenderem i rozlewać do szklanek, od razu podawać :)Nawet nie trzeba lodu dzięki zamrożonym brzoskwiniom! :)

Dodaj komentarz


Aleja handlowa

Sklep Peruka.pl - zaprasza!
Cena:
324 zł
Modelujące talię, wygładzające linię bioder
Cena:
45 zł
Na bazie orzechów piorących
Cena:
35,99 zł
Technologia ŻYWEJ WODY
Cena:
290 zl
Świetnie oczyszcza i nawilża skórę. Zawiera hydrolat z lawendy i inne składniki roślinne.
Cena:
12,66 zł
Skuteczny demakijaż z olejkiem herbacianym i olejkiem z orzechów macadamia
Cena:
36 zł
STOP